Gevulde kastanjechampignons uit de oven

1 ster = slecht2 sterren = matig3 sterren = voldoende4 sterren = goed5 sterren = SUPER!! (13 stemmen, gemiddeld: 4,38 v/d 5)
Loading...

Gevulde kastanjechampignons uit de ovenIngrediënten voor ca. 12 personen:

  • 500 gram kastanje champignons
  • 1 pakje Boursin Knoflook & Fijne kruiden
  • 2 bosuitjes
  • 50 gram parmezaanse kaas
  • 75 gram veldsla of rucola
  • 2 eetlepels balsamico azijn
  • 2 eetlepels olijfolie
  • enkele kerstomaatjes

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Veeg de kastanjechampignons schoon met een stukje keukenpapier en breek de steeltjes eruit.
  3. Snijdt de bosuitjes in dunne ringetjes. Houdt een handje vol ringetjes achter voor de garnering.
  4. Maak de Boursin in een diep bord met een vork los en meng de overige bosui erdoor.
  5. Vul de champignonhoedjes met het Boursin mengsel en zet ze naast elkaar op een bakplaat. Strooi de parmezaanse kaas erover.
  6. Bak de champignons in de oven in 20-25 minuten mooi bruin en gaar.
  7. Klop de azijn en olijfolie in een kom tot een dressing en schep de veldsla en kersttomaatjes er luchtig door.
  8. Verdeel de salade over een platte schaal of kleine bordjes en zet de champignons op de salade.

Tips:

  • Deze gevulde champignons zijn warm of lauwwarm ook lekker als voorgerecht voor ca. 4 personen.

Bron: www.boursin.nl
Bereidingstijd: ca. 45 minuten (incl. oventijd)

Deel dit bericht ...
FacebookTwitterPinterestGoogle+EmailWhatsAppDelen

Misschien vind je dit recept ook leuk ...

14 Reacties

  1. Anne Marie schreef:

    @ Nicole: ik zie dat je ze van te voren klaarmaakt. Kun je ze dan koud eten?

  2. Nicole schreef:

    makkelijk, superlekker hapje. Kun je makkelijk van tevoren maken. Ga ik zeker nog vaker maken.

  3. ragnhild schreef:

    Ik had er veel succes mee. Bedankt

  4. Hannna schreef:

    Heerlijk heb het zelf ook gemaakt echt een Topper !!

  5. willem schreef:

    heerlik.bij ons in nrd.limburg voordelig aan te komen.maak ze ook met boursin gevuld,en daarna gepaneerd en gefrituurd.op bedje van veldsla.vooral ipv .de bitterbal

  6. Elisabeth schreef:

    Heerlijk hapje, ziet er leuk uit op het bedje van veldsla.
    We gaan het vaker maken.
    En vertellen het zeker door.
    Dank je wel voor dit recept.

  7. Rooster schreef:

    Ziet er aardig uit.
    In ons restaurant gebruiken wij meestal wat luxere amuses, maar voor hobbykoks is dit aardig.

  8. Marijne schreef:

    Heerlijk gerechtje en supermakkelijk. Ook lekker met hamblokjes door de vulling.

  9. Debby schreef:

    mmm dit gaat mijn schoonmoeder maken met kerst

  1. […] Bekijk dit vegetarisch recept hier: Gevulde kastanjechampignons uit de oven! […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Detail weergeven

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten