Gevulde tomaatjes met tonijn en garnalen

1 ster = slecht2 sterren = matig3 sterren = voldoende4 sterren = goed5 sterren = SUPER!! (1 stemmen, gemiddeld: 3,00 v/d 5)
Loading...

gevulde_tomaatjes

Ingrediënten voor 6 personen, 2 tomaatjes per persoon:

  • 12 middelgrote tomaten
  • 150 gram verse tonijn of 250 gram tonijnsteak
  • 1 eetlepel (Japanse) sojasaus
  • 1 eetlepel extra vergine olijfolie
  • 150 gram gepelde, gekookte (Hollandse) garnalen
  • 2 eetlepels chilisaus
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 1 eetlepel geknipte bieslook

Bereiding:

  1. Snijd het kapje van de tomaatjes en hol ze met behulp van een lepel uit. Snijd de tonijn in kleine stukjes en roer de sojasaus en olijfolie erdoor.
  2. Meng de garnalen, chilisaus, mayonaise en bieslook door elkaar.
  3. Vul de helft van de tomaatjes met het tonijnmengsel en de andere helft met het garnalenmengsel.

Tips:

  • Zet ieder gevuld tomaatje in een papieren cakevormpje en plaats deze op een schaal.
  • Leuk om als amuse of voorgerechtje te serveren of als hapje bij de borrel.

Wijntip:

  • Schenk er een glas droge – echte – champagne bij, of een betere fino of manzanilla sherry.

Winactie Sherry en Tapas

Bron: Boodschappen 12 – 2006
Bereidingstijd: ca. 20 minuten
Voedingswaarde per persoon: 122 kcal

Deel dit bericht ...
FacebookTwitterPinterestGoogle+EmailWhatsAppDelen

Misschien vind je dit recept ook leuk ...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Detail weergeven

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten