Hamroosjes met gemarineerde meloen

1 ster = slecht2 sterren = matig3 sterren = voldoende4 sterren = goed5 sterren = SUPER!! (16 stemmen, gemiddeld: 3,81 v/d 5)
Loading...

hamroosjes-met-meloenIngrediënten voor 12 personen:

  • ½ zoete meloen
  • 100 ml droge witte wijn
  • 1 eetlepel verse munt, fijngehakt
  • 12 plakjes mooie rauwe ham (bijvoorbeeld Parmaham of Ardennerham)
  • versgemalen zwarte peper

Bereiding:

  1. Verwijder de zaadjes uit de meloen en steek met een bolletjeslepel (doorsnede 1-2 cm) 12 bolletjes uit het vruchtvlees.
  2. Schep de bolletjes in een kom om met de wijn en munt en laat ze minstens 30 minuten staan.
  3. Vouw de plakjes ham in de lengte losjes dubbel en rol ze dan losjes op tot mooie roosjes.
  4. Zet de hamroosjes op amuselepels of in kleine schaaltjes en leg een meloenbolletje in het midden.
  5. Maal er wat zwarte peper boven.

Bron: Deka Recepten
Bereidingstijd: ca. 15 minuten + 30 minuten marineren

Deel dit bericht ...
FacebookTwitterPinterestGoogle+EmailWhatsAppDelen

Misschien vind je dit recept ook leuk ...

18 Reacties

  1. els schreef:

    een heerlijk recept ga het heeeel vaak maken een 8 hoor

  2. margriet schreef:

    ben de munt vergeten te halen. kan ik ook wat anders gebruiken.

  3. Patricia schreef:

    wat ziet dat er gezellig en lekker uit,
    weer eens wat anders dan meloen in ham gerold, ga het zaterdag maken bij mijn moeder die geeft een koud buffet.
    Groetjes Patricia

  4. Iwan schreef:

    De wijn zou je kunnen vervangen voor een wodka of pasoa

  5. em schreef:

    lijkt me leuk!
    maar kan je die 100 ml droge witte wijn, ook
    vervangen voor iets anders?
    gr. em

  6. rob schreef:

    ik ben een beginner en heb de meloen in de ham gerold daarna er wat peper
    over gedaan en we vonden het zo ook heerlijk
    doe ik zeker nog eens maken gr rob.

  7. silvia schreef:

    het zie er goed uit ik denk erover om met de kerst te doen.

    dan laat ik het jullie weten.

  8. adrie schreef:

    Het lijkt mij erg lekker, vooral zomers en zeker bij de bbq. groetjes adrie

  9. rita schreef:

    heel verfrissend , lekker, zomers, eenvoudig om te maken ….. bij de bbq maak ik ze zeker en vast terug
    groetjes rita

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Detail weergeven

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten