Kokos-citroensoep met gegrilde garnaal

1 ster = slecht2 sterren = matig3 sterren = voldoende4 sterren = goed5 sterren = SUPER!! (Nog geen beoordeling)
Loading...

kokos-citroensoep_met_gegrilde_garnaalIngrediënten voor 8 personen:

  • 2 eetlepels olie
  • 1 theelepel Indiase currypasta mild (pot à 283 gram)
  • 500 ml kippenbouillon (van tablet)
  • ½ blikje kokosmelk (à 400 ml)
  • 1 citroen, schoongeboend en schil geraspt
  • 8 zoetwater-reuzengarnalen groot (diepvries, zak à 450 g), ontdooid
  • 1 theelepel zeezout, gemalen
  • ½ theelepel chilipeper, fijngemalen
  • 1 eetlepel korianderblaadjes, fijngesneden
  • Materialen: grillpan

Bereiding:

  1. Verhit 1 eetlepel olie en fruit hierin de currypasta tot deze begint te geuren.
  2. Schenk de kippenbouillon en de kokosmelk erbij en breng zachtjes aan de kook.
  3. Schep 1 theelepel citroenrasp door de soep. Laat nog 5 minuten doorkoken.
  4. Bestrijk de gamba’s met 1 eetlepel olie en bestrooi ze met zeezout en chilipeper.
  5. Gril de gamba’s in 3-5 minuten rondom goudbruin.
  6. Schenk de soep in 8 kleine glaasjes, hang de garnaal over de rand. Bestrooi met de koriander.

Wijntip:

  • De milddroge, kruidige, witte Jacob’s Creek semillion-sauvignon blanc uit Zuidoost-Australië maakt oosterse gerechten nog spannender.

Bron: Allerhande 13 – 2007
Bereidingstijd: 25 minuten
Voedingswaarde per persoon: 70 kCal

Deel dit bericht ...
FacebookTwitterPinterestGoogle+EmailWhatsAppDelen

Misschien vind je dit recept ook leuk ...

4 Reacties

  1. Carina schreef:

    Heerlijk soepje, heb er nog wat heel fijn gesneden en vooraf gestoofde prei in gedaan

  2. Patrick schreef:

    Vervang de citroen eens voor een stukje citroengras (sereh, toko), dit geeft een aziatische verfijnde smaak; wel even het stukje citroengras verwijderen voordat je de glaasjes opmaakt.
    En marineer de gamba’s in olie met een fijngehakte teen knoflook en een opengesneden grote rode peper (lombok, zonder zaadlijsten); de scherpte van de peper zal door de olie subtiel aanwezig zijn itt tot chilipeper.
    Zo krijgt dit gerecht een Indonesische twist!

  3. Marleen schreef:

    Super! Zit in een dameskookclubje en heb het genaakt als amuse. Erg lekker en het ziet er erg leuk uit!

  4. Anne-Marie Scheppers schreef:

    Mega!
    Ik krijg regelmatig gasten en heb het net uitgeprobeerd, een aanrader!
    Heel simpel en lekker!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Detail weergeven

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten