Lepelhapje met appel, zuurkool en wild zwijn

1 ster = slecht2 sterren = matig3 sterren = voldoende4 sterren = goed5 sterren = SUPER!! (8 stemmen, gemiddeld: 3,88 v/d 5)
Loading...

lepelhapje-met-appel-zuurkool-en-wild-zwijn

Een bijzondere combinatie van appel, zuurkool, rookworst en confiture. Geproefd op een proeverij van de Hanos … zo lekker, dus gelijk gemaakt en hier op de website geplaatst.

Ingrediënten voor ca. 12 hapjes:

  • ½ appel Goudreinet
  • ca. 50 gram zuurkool
  • ½ flesje bier
  • ca. 100 gram wild zwijn rookworst (poelier)
  • 2 eetlepels bosvruchtenconfiture

Bereiding:

  1. Verwarm de rookworst in kokend water (ca. 15 minuten).
  2. Kook de zuurkool ca. 7 minuten in het halve flesje bier. Giet de zuurkool af in een vergiet en laat deze afkoelen.
  3. Lepelhapje met appel, zuurkool en wild zwijnSchil ondertussen de appel, verwijder het klokhuis en snijd hem in dunne partjes. Leg 12 amuselepels klaar.
  4. Haal de rookworst uit het water en snijd hem in 12 plakjes van ongeveer 1 cm dik.
  5. Leg op elke lepel een partje appel. Leg daarbovenop een pluk zuurkool en een schijfje rookworst.
  6. Maak de hapjes af door er een halve theelepel confiture op te leggen.
  7. Serveer de hapjes lauw of koud.

Variatietips:

  • Gebruik evt. runderrookworst i.p.v. wild zwijn rookworst.
  • Kook de zuurkool in witte wijn i.p.v. bier.
Bron: Eigen recept
Bereidingstijd: ca. 20 minuten
Deel dit bericht ...
FacebookTwitterPinterestGoogle+EmailWhatsAppDelen

Misschien vind je dit recept ook leuk ...

12 Reacties

  1. Marjo schreef:

    Deze amuse gemaakt voor onze kerstborrel.
    De wijnzuurkool heb ik alleen gegaard in slagroom en de worst vervangen door een rozetje van pastrami (worst was moeilijk te krijgen)Een groot succes en erg lekker!

  2. Marjo schreef:

    Deze amuse gemaakt voor onze kerstborrel. De wijnzuurkool gegaard in slagroom(milde smaak en de worst vervangen door pastrami,( de worst is niet overal te koop pastrami of pekelvlees is ook een goede vervanger) erg lekker!
    Iedereen was erg enthousiast.

  3. Lena schreef:

    Al meerdere keren gemaakt ipv wildzwijn rookworst gewone rookworst.
    Elke keer een succes ook als men niet van zuurkool houdt zijn de reactie´s elke weer super.

  4. linda schreef:

    Heerlijk hapje!
    Heb de worst bij de Sligro gehaald.
    Lovende reacties met kerst.

  5. Richard schreef:

    Hij lijkt met super lekker, alleen waar moet in godsnaam wildzwijn rookworst halen, heb het bij meerdere poelieren gevraagd en is gewoon niet te krijgen, wat zou als alternatief kunnen, bv de haas van het wildzwijn of wildzwijnpate,??

    • Lilian schreef:

      Ik denk dat het ook wel lekker is met een stukje haas van wildzwijn of wat te denken van een stukje gerookte wildzwijnham. Paté erbij is denk ik minder lekker.
      Maar je zou het ook met een gewone rookworst kunnen maken. Dan zou ik zelf denk ik voor een grove rookworst gaan.

  6. KITTY schreef:

    wILDE AMUSE MET ZUURKOOL…EN VOILA…METEEN KWAM IK OP DEZE SITE.
    HOEF NIET MEER VERDER TE ZOEKEN. DIT GAAT HE TOWRDEN VOOR HET FAMILIEDINER TWEEDE KERSTDAG!!

  7. anita schreef:

    Hallo, wat een leuk recept is weer eens wat anders, wij gaan hem gebruiken voor ons kerstdiner met vrienden.

  8. Jeanne schreef:

    Hoi, ik ga dit recept uitproberen; heel leuk en best apart!
    Groetjes, Jeanne

  9. tanja schreef:

    een heel verrassend hapje, met het frisse van de appel, het zuur van de kool, en het zoete van de jam, het was heerlijk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Detail weergeven

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten