Mousse de forel

1 ster = slecht2 sterren = matig3 sterren = voldoende4 sterren = goed5 sterren = SUPER!! (57 stemmen, gemiddeld: 3,40 v/d 5)
Loading...

mouse-van-gerookte-forelEen zachte mouse van forel, sinaasappel, mierikswortel en dille. Een heerlijke combinatie!

Ingrediënten voor 6 personen:

  • 1 sinaasappel
  • 100 gram gerookte forel
  • 125 ml slagroom
  • ½ eetlepel geraspte mierikswortel
  • 6 toefjes verse dille

Bereiding:

  1. Boen de sinaasappel schoon en trek met een canneleermesje 12 mooie slierten van de sinaasappel en rasp 1 eetlepel oranje schil dun af.
  2. Snijd de forel in stukken en pureer deze met 2-3 eetlepels slagroom in de keukenmachine.
  3. Klop de rest van de slagroom in een kom stijf en spatel de forelmengsel, mierikswortel, sinaasappelrasp en zout en peper naar smaak er luchtig door.
  4. Doe de mousse over in een spuitzak met grove kartelmond en laat hem in de koelkast in minstens 1 uur opstijven.
  5. Laat de slierten sinaasappelschil in wat water 5 minuten zachtjes koken en daarna op keukenpapier uitlekken.
  6. Spuit op 6 amuselepels een toef forelmousse en garneer met sinaasappelschil en toefjes dille.

Bron: Deka Recepten
Bereidingstijd:
ca. 20 minuten + 1 uur opstijven

Deel dit bericht ...
FacebookTwitterPinterestGoogle+EmailWhatsAppDelen

Misschien vind je dit recept ook leuk ...

26 Reacties

  1. Elly schreef:

    Of spuit of spatel de mousse/ schuim, of hoe je het wilt gaan noemen, een op een stukje komkommer van ongeveer 1 cm dik, een klein beetje uitgehold met een lepeltje maar niet door en door natuurlijk.

  1. […] Nu kunnen we natuurlijk de klassieke druivenrassen, zoals chardonnay en sauvignon blanc onder de loep nemen. Maar die kennen we nu wel. Absoluut no offense, maar vandaag even niet. In plaats daarvan pakken we het Spaanse alternatief voor de sauv blanc: verdejo. De fruitige verfrissing na een zware dag, waar je geen genoeg van kunt krijgen. We drinken de verdejo van Castelo di Medina in tweevoud. De eerste is een jonge verdejo, die doet denken aan grapefruit en perzik. Ik heb dit gecombineerd met toastje verse geitenkaas. De tweede is een houtgerijpte verdejo. Hoewel het dezelfde druif uit dezelfde streek bevat, smaakt de wijn totaal anders. Wat doet hout met de wijn? De wijn wordt voller en complexer. De frisse smaken maken plaats voor rijpe fruittonen. Waar je net dacht, doe mij nog een glas – denk je hier aan eten. Het is een echte eetwijn. Wij combineren het met een toastje gerookte forel (een ander leuk recept is een mousse de forel). […]

  2. […] Nu kunnen we natuurlijk de klassieke druivenrassen, zoals chardonnay en sauvignon blanc onder de loep nemen. Maar die kennen we nu wel. Absoluut no offense, maar vandaag even niet. In plaats daarvan pakken we het Spaanse alternatief voor de sauv blanc: verdejo. De fruitige verfrissing na een zware dag, waar je geen genoeg van kunt krijgen. We drinken de verdejo van Castelo di Medina in tweevoud. De eerste is een jonge verdejo, die doet denken aan grapefruit en perzik. Ik heb dit gecombineerd met toastje verse geitenkaas. De tweede is een houtgerijpte verdejo. Hoewel het dezelfde druif uit dezelfde streek bevat, smaakt de wijn totaal anders. Wat doet hout met de wijn? De wijn wordt voller en complexer. De frisse smaken maken plaats voor rijpe fruittonen. Waar je net dacht, doe mij nog een glas – denk je hier aan eten. Het is een echte eetwijn. Wij combineren het met een toastje gerookte forel (een ander leuk recept is een mousse de forel). […]

  3. […] Dan nu de houtgerijpte versie. Hoewel het dezelfde druif uit dezelfde streek bevat, smaakt de wijn totaal anders. Wat doet hout met de wijn? De wijn wordt voller en complexer. De frisse smaken maken plaats voor rijpe fruittonen. Waar je net dacht, doe mij nog een glas – denk je hier aan eten. Het is een echte eetwijn. Wij combineren het met een toastje gerookte forel (een ander leuk recept is een mousse de forel). […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Detail weergeven

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten