Mousse de forel

1 ster = slecht2 sterren = matig3 sterren = voldoende4 sterren = goed5 sterren = SUPER!! (50 stemmen, gemiddeld: 3,46 v/d 5)
Loading...

mouse-van-gerookte-forelEen zachte mouse van forel, sinaasappel, mierikswortel en dille. Een heerlijke combinatie!

Ingrediënten voor 6 personen:

  • 1 sinaasappel
  • 100 gram gerookte forel
  • 125 ml slagroom
  • ½ eetlepel geraspte mierikswortel
  • 6 toefjes verse dille

Bereiding:

  1. Boen de sinaasappel schoon en trek met een canneleermesje 12 mooie slierten van de sinaasappel en rasp 1 eetlepel oranje schil dun af.
  2. Snijd de forel in stukken en pureer deze met 2-3 eetlepels slagroom in de keukenmachine.
  3. Klop de rest van de slagroom in een kom stijf en spatel de forelmengsel, mierikswortel, sinaasappelrasp en zout en peper naar smaak er luchtig door.
  4. Doe de mousse over in een spuitzak met grove kartelmond en laat hem in de koelkast in minstens 1 uur opstijven.
  5. Laat de slierten sinaasappelschil in wat water 5 minuten zachtjes koken en daarna op keukenpapier uitlekken.
  6. Spuit op 6 amuselepels een toef forelmousse en garneer met sinaasappelschil en toefjes dille.

Bron: Deka Recepten
Bereidingstijd:
ca. 20 minuten + 1 uur opstijven

Deel dit bericht ...
FacebookTwitterPinterestGoogle+EmailWhatsAppDelen

Misschien vind je dit recept ook leuk ...

26 Reacties

  1. jan dorie, schreef:

    typisch Nederlands : beschaamd voor jullie eigen taal en bijgevolg slechte vertalingen gebruiken ! Wees jezelf en respecteer je moedertaal zelfs in de keuken kan dat perfect : wat dacht je van “zalig zachte forelschuim” want mousse = schuim en de rest zegt wat het recept is.

  2. Jos schreef:

    Vervang de slagroom eens door een bakje roomkaas en het is erg lekker op stokbrood of toastjes

  3. Marieke schreef:

    Hoe lang van te voren kan ik deze amuse maken???

  4. Reshma schreef:

    Dit ziet er erg lekker uit! Waar koop ik mierikswortel?

  5. Trui schreef:

    Adriaan, als er zoveel vis is, laat een rookoventje overkomen en rook de vis zelf. Wanneer je zelf gaat roken heb je direct al heel veel goedkope originele ingrediënten voor je recepten. Wel een grote uitdaging,succes!

  6. Adriaan van de Koppel schreef:

    Wie OH WIE kan mij helpen aan recepten voor een smakelijke amusepepel. Ik start een restaurantje op in Sihanoukville (de badplaats van Cambodja.
    De traditionele gerechten zijn overal te koop en erg goedkoop.Ik wil graag bijzondere gerechten. Voor de touristen blijft het blijft het bij piza en pannekoeken. Dit gerecht lijkt me smakelijk maar gerookte vis is hier niet.
    Wel veel vis en grote gamba’s.

  7. Rik schreef:

    Mensen leuk recept, dit zelfde zou je ook met gevogelte of vlees kunnen doen, alleen moet je dan wat andere ingredienten erbij verzinnen. En Jean bedoelde het denk ik goed, er bestaat altijd nog een woordenboek om gerechten of recepten te vertalen..

  8. Billy de Jong schreef:

    Voor mijn vrienden is dit recept een van mijn specialiteiten geworden.
    Iedereen vindt het lekker.

  9. Jules Degreef schreef:

    Ik was op zoek naar een fijne amuse, en ik heb hem nu gevonden.
    Ik wordt alleen niet erg vrolijk van mensen die het nodig vinden correcties op taalgebruik te moeten melden.
    Jean, heb je weleens gezegd: ik heb een cadeau gekregen. Ja ??? moet je vortaan geschenk zeggen in plaats vsan cadeau.
    Ik heb nu geen tijd meer, ik ga de amuse maken.
    Jules.

  10. Astrid Herpst schreef:

    deze komt zeker op tafel en dan in met de nederlandse tekst

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Detail weergeven

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten