Omeletrolletjes met zalm

1 ster = slecht2 sterren = matig3 sterren = voldoende4 sterren = goed5 sterren = SUPER!! (5 stemmen, gemiddeld: 4,60 v/d 5)
Loading...

ommeletrolletjes-met-zalm

Ingrediënten voor ca. 36 stuks:

  • 6 eieren
  • 3 theelepels maïzena
  • 125 gram smeerbare roomkaas
  • 2 eetlepels ingelegde gember, fijngehakt
  • 2 eetlepels verse bieslook, fijngehakt
  • 200 gram zalm, fijngehakt
  • peper en zout
  • 3 eetlepels olie
  • enkele takjes peterselie voor de garnering

Bereiding:

  1. Klop 1 ei met 1 theelepel water en een halve theelepel maïzena. Voeg peper en zout toe naar smaak.
  2. Verhit een koekenpan en vet de bodem licht in met een klein beetje van de olie (ca. ½ eetlepel).
  3. Bak het eimengsel op een matig vuur, spatel de randen naar het midden totdat het ei licht stolt. Draai het vuur uit en laat de omelet in de pan ca. 2 minuten in de pan afkolen.
  4. Laat de omelet voorzichtig met de gebakken kant naar beneden op een schoon werkblad glijden en laat hem verder afkoelen. Bak ondertussen nog 5 omeletten op dezelfde manier.
  5. Leg elk omelet op een vel bakpapier op een vlakke ondergrond. Verdeel de roomkaas ove de omeletten en smeer deze voorzichtig uit.
  6. Strooi de gember, bieslook en de zalm over de omeletten en strooi hier versgemalen (zwarte) peper over.
  7. Rol elke omelet voorzichtig zo strak mogelijk op, maak daarbij gebruik van het bakpapier. Wikkel de rolletjes in folie en zet ze minimaal 3 uur weg op een koele plek.
  8. Verwijder de ongelijke eindjes van de omeletten en snijd ze in plakjes van ca. 2 cm per stuk.
  9. Leg de rolletjes op een schaal, garneer met de peterselie.

Tip:

  • De rolletjes kunnen ruim vooraf gemaakt worden, snijd ze pas vlak voor gebruik in plakken.

Bron: Het grote boek met hapjes
Bereidingstijd: ca. 30 minuten + 3 uur koeltijd

Deel dit bericht ...
FacebookTwitterPinterestGoogle+EmailWhatsAppDelen

Misschien vind je dit recept ook leuk ...

19 Reacties

  1. Lawrence zegt:

    Als ik ga spatelen krijg ik een soort roerei. Volgens ome google is ingelgde gember gember in azijn en geen stemgember. Waarom kan ik niet 6 eieren met evenredig veel maizena en water, zou en peper maken en dan 6 pannekoekjes bakken? Hert zijn misschien beginnersvragen, maar ja dat klopt dan ook.

  2. Astrid Herpst zegt:

    klinkt lekker leuke reactie s ga ik zeker maken met nieuwjaarsdag

  3. Jacqueline zegt:

    Wat is ingelegde gember?

  4. emma zegt:

    Kan ook met wraps (tortilla’s) die je kant en klaar kunt kopen…
    Bijna net zo lekker en veel makkelijker…
    Let wel op; BIJNA!

  5. De Tuyn der Smaecken zegt:

    Een toppertje.
    Als ik er aan terug denk loopt het water mij weer door de mond.

    Wij riepen dan ” een lekbakje a.u.b. ” want wij maakten dat jaren geleden al voor de gasten en aten voordien al de helft zelf op.

  6. John zegt:

    Die ingelegde gember is dat die gember in die potjes in geconsentreerd suikerwater.??

  7. Linda zegt:

    Een tongstrelend recept, echt super makkelijk te maken en snel klaar en nog van te voren te bereiden ook. Werkelijk heerlijk!

  8. Annette zegt:

    Heeft iemand dit ook gemaakt met ham. Het lijkt mij namelijk ook lekker.

  9. Korrie zegt:

    Toppy recept.
    Makkelijk klaar te maken en zeer smaakvol, m.n. de combinatie met de gember. Ziet er ook nog erg gezellig uit.
    Heerlijk en makkelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *