Omeletrolletjes met zalm

1 ster = slecht2 sterren = matig3 sterren = voldoende4 sterren = goed5 sterren = SUPER!! (9 stemmen, gemiddeld: 4,22 v/d 5)
Loading...

ommeletrolletjes-met-zalm

Ingrediënten voor ca. 36 stuks:

  • 6 eieren
  • 3 theelepels maïzena
  • 125 gram smeerbare roomkaas
  • 2 eetlepels ingelegde gember, fijngehakt
  • 2 eetlepels verse bieslook, fijngehakt
  • 200 gram zalm, fijngehakt
  • peper en zout
  • 3 eetlepels olie
  • enkele takjes peterselie voor de garnering

Bereiding:

  1. Klop 1 ei met 1 theelepel water en een halve theelepel maïzena. Voeg peper en zout toe naar smaak.
  2. Verhit een koekenpan en vet de bodem licht in met een klein beetje van de olie (ca. ½ eetlepel).
  3. Bak het eimengsel op een matig vuur, spatel de randen naar het midden totdat het ei licht stolt. Draai het vuur uit en laat de omelet in de pan ca. 2 minuten in de pan afkolen.
  4. Laat de omelet voorzichtig met de gebakken kant naar beneden op een schoon werkblad glijden en laat hem verder afkoelen. Bak ondertussen nog 5 omeletten op dezelfde manier.
  5. Leg elk omelet op een vel bakpapier op een vlakke ondergrond. Verdeel de roomkaas ove de omeletten en smeer deze voorzichtig uit.
  6. Strooi de gember, bieslook en de zalm over de omeletten en strooi hier versgemalen (zwarte) peper over.
  7. Rol elke omelet voorzichtig zo strak mogelijk op, maak daarbij gebruik van het bakpapier. Wikkel de rolletjes in folie en zet ze minimaal 3 uur weg op een koele plek.
  8. Verwijder de ongelijke eindjes van de omeletten en snijd ze in plakjes van ca. 2 cm per stuk.
  9. Leg de rolletjes op een schaal, garneer met de peterselie.

Tip:

  • De rolletjes kunnen ruim vooraf gemaakt worden, snijd ze pas vlak voor gebruik in plakken.

Bron: Het grote boek met hapjes
Bereidingstijd: ca. 30 minuten + 3 uur koeltijd

Deel dit bericht ...
FacebookTwitterPinterestGoogle+EmailWhatsAppDelen

Misschien vind je dit recept ook leuk ...

19 Reacties

  1. janny schreef:

    heerlijk dit recept.viel erg in smaak bij mijn gasten en weinig werk. doe dit beslist vaker

  2. Marielle schreef:

    Erg lekkere amuse of snackhapje. De combinatie met gember, roomkaas, gerookte zalm en ei vond ik erg goed! Komt voortaan zeker op tafel bij een verjaardag!

  3. Lilian schreef:

    Ze moeten 3 uur worden weggezet. Ik zal de fout direct herstellen.

  4. seetje schreef:

    Vraag me nu toch af moet het nu 3 minute of minimaal 3 uur koel gezet worden
    na bereiding,

  5. leon schreef:

    Francky,

    ik heb deze een keer met gerookte zalm gemaakt. HEERLIJK !

    rauwe zalm is wat moeilijker te bewerken lijkt me, minder makkelijk plakjes van te maken

  6. Lilian schreef:

    Het kan met rauwe zalmfilet maar ook met gerookte zalm. Net wat je zelf lekker vindt.

  7. francky schreef:

    hallo

    het spijt me maar weeral dezelde vraag is het gerookte zalm of verse zalm
    kunnen julie in het vervolg het bij de recepten zetten

    dank u bij voorbaat

  8. iris schreef:

    Erg lekker recept!!!!!!!!! heel makkelijk van te voren te maken

  9. CHRISTIEN schreef:

    EEN HEERLIJK OMELET RECEPT.VOORAL DE KAAS GEMBER COMBIE.
    BEDANKT CHRISTIEN.

  10. rita schreef:

    dit is een echt voortreffelijk hapje maar is ook heel geschikt als maaltijdsnack …. weinig werk en je kan alles trouwens op voorhand klaarmaken… hier is het zeker voor herhaling vatbaar.

    groetjes rita

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Detail weergeven

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten