Pancettahapjes met gekaramelliseerde sjalot

1 ster = slecht2 sterren = matig3 sterren = voldoende4 sterren = goed5 sterren = SUPER!! (18 stemmen, gemiddeld: 3,56 v/d 5)
Loading...

Pancettahapjes met gekaramelliseerde sjalotIngrediënten voor 8 personen:

  • 3 sjalotjes
  • 20 g boter
  • 1 eetlepel suiker
  • 3 eetlepel crema di balsamico (Ca’ del cristo, flesje 250 ml)
  • 75 g cranberrypaté
  • 8 plakjes pancetta (Italiaans spek)

Bereiding:

  1. Snijd de sjalotjes in plakjes. Smelt de boter in een steelpan en fruit hierin de sjalotjes tot ze zacht en glazig zijn.
  2. Voeg suiker en crema di balsamico toe en laat het geheel in 30 minuten op laag vuur karamelliseren.
  3. Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag. Verdeel de paté in acht blokjes en wikkel ieder blokje in een plak pancetta.
  4. Bak in de droge koekenpan de pakketjes 2-3 minuten tot de pancetta krokant is.
  5. Leg acht eetlepels klaar. Verdeel de sjalotjes over de lepels en leg er de pancettahapjes op.
Bron: Allerhande 13 – 2006
Bereidingstijd: 35 minuten
Voedingswaarde per persoon: 125 kilocalorieën
Deel dit bericht ...
FacebookTwitterPinterestGoogle+EmailWhatsAppDelen

Misschien vind je dit recept ook leuk ...

25 Reacties

  1. Marita schreef:

    Complimenten nog zo”n super recept – ook deze wordt regelmatig gevraagd!
    Het is niet alleen bijzonder lekker maar ziet er ook zo leuk uit!

  2. Monique schreef:

    Zojuist heb ik het gemaakt voor morgen. Het is echter een grote bol geworden. Had het misschien toch korter dan de dertig minuten gemoeten?

  3. ton schreef:

    Je moet echt de crema di balsamico nemen. gewone balsamico azijn is te dun en te zuur.

  4. M.L schreef:

    Mijn complimenten voor de recepten plus website. Ziet er geweldig uit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Detail weergeven

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten