Pancettahapjes met gekaramelliseerde sjalot

1 ster = slecht2 sterren = matig3 sterren = voldoende4 sterren = goed5 sterren = SUPER!! (26 stemmen, gemiddeld: 3,69 v/d 5)
Loading...

Pancettahapjes met gekaramelliseerde sjalotIngrediënten voor 8 personen:

  • 3 sjalotjes
  • 20 g boter
  • 1 eetlepel suiker
  • 3 eetlepel crema di balsamico (Ca’ del cristo, flesje 250 ml)
  • 75 g cranberrypaté
  • 8 plakjes pancetta (Italiaans spek)

Bereiding:

  1. Snijd de sjalotjes in plakjes. Smelt de boter in een steelpan en fruit hierin de sjalotjes tot ze zacht en glazig zijn.
  2. Voeg suiker en crema di balsamico toe en laat het geheel in 30 minuten op laag vuur karamelliseren.
  3. Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag. Verdeel de paté in acht blokjes en wikkel ieder blokje in een plak pancetta.
  4. Bak in de droge koekenpan de pakketjes 2-3 minuten tot de pancetta krokant is.
  5. Leg acht eetlepels klaar. Verdeel de sjalotjes over de lepels en leg er de pancettahapjes op.
Bron: Allerhande 13 – 2006
Bereidingstijd: 35 minuten
Voedingswaarde per persoon: 125 kilocalorieën
Deel dit bericht ...
FacebookTwitterPinterestGoogle+EmailWhatsAppDelen

Misschien vind je dit recept ook leuk ...

25 Reacties

  1. Mirjam schreef:

    Niets teveel gezegd, want dit is echt een heerlijk hapje en ziet er ook nog eens leuk uit! Gisteren voor het eerst gemaakt met vrienden en iedereen was er zeer over te spreken.
    Voor herhaling vatbaar!
    Alleen vond ik de crema di balsamico moeilijk te krijgen, maar uiteindelijk bij de Xl AH toch gevonden.
    En nog een tip, maak niet te grote pakketjes van de pancetta met cranberry pate, ik heb de plakken gehalveerd.

  2. Wilma schreef:

    Wat maakt dat nou toch uit, als `t maar lekker is, gezeur…

  3. T.Groothuis schreef:

    Is een recept uit de Allerhande!!!!!!!!!!!!!!!

  4. janus schreef:

    het smaakte naar meer dus heb er een beetje zout&peper toegevoegt!'{gewoon helemaal het einde}

  5. sjon schreef:

    het was echt een pure smaak sensatie! top gewoon! ,ik raad het echt iedereen aan!

  6. corine schreef:

    ik heb dit recept gemaakt en was heerlijk

  7. Lilian schreef:

    Het moet warm gegeten worden. Hij staat per ongeluk in de verkeerde categorie. Ik ga het gelijk aanpassen.

  8. Ella Fokkert schreef:

    Moet dit gerechtje nu warm of koud gegeten worden?

    Bovenaan in categorie wordt het als koud aangeduid!

  9. Nick schreef:

    Hoi,

    Ik heb de sjalotjes nu al twee keer opnieuw geprobeerd maar het smaakt steeds branderig. Ik heb hem op mn kleinste pit gezet met het vuur zo laag mogelijk maar het blijft toch te hard koken denk ik. Iemand tips?

  10. Antoine schreef:

    Wij hebben deze vorig jaar gemaakt. Erg lekker!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Detail weergeven

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten