Romige zuurkool met krenten en spekreepjes

1 ster = slecht2 sterren = matig3 sterren = voldoende4 sterren = goed5 sterren = SUPER!! (1 stemmen, gemiddeld: 4,00 v/d 5)
Loading...

Romige zuurkool met krenten en spekreepjesIngrediënten voor 4 personen:

  • 100 gram ontbijtspek
  • 1 sjalotje
  • 2 eetlepels krenten
  • 1 eetlepel amandelsnippers
  • 1 eetlepel suiker
  • ½ dl witte wijn
  • 1½ dl room
  • 150 gram zuurkool

Bereiding:

  1. Verwarm de oven op 180°C. Verdeel de plakjes spek over een ovenplaat en bak ze in de oven licht krokant.
  2. Spoel de zuurkool uit en knijp het vocht eruit.
  3. Verhit een pan met een beetje olie. Fruit de gesnipperde sjalot en de hele krenten en voeg de amandelsnippers en suiker toe.
  4. Blus het geheel af met de wijn en breng het aan de kook. Doe de room erbij en breng het mengsel op smaak met zout en peper.
  5. Voeg de zuurkool toe en laat het vocht inkoken.
  6. Serveer de zuurkool op amuselepels en garneer met in reepjes gesneden krokant spek.

Bron: De Telegraaf – Ramon Beuk
Bereidingstijd: ca. 15 minuten

Deel dit bericht ...
FacebookTwitterPinterestGoogle+EmailWhatsAppDelen

Misschien vind je dit recept ook leuk ...

13 Reacties

  1. peter schreef:

    kan het ook in een glaasje

  2. Toos schreef:

    moet de spek ook warm zijn

  3. Toos vraagt schreef:

    Lijkt me erg lekker maar kan het ook in een glaasje

  4. Paul schreef:

    Lekkere amuse. Zeer gemakkelijk te maken.
    De hoeveelheden zijn echter wel te veel voor vier personen. Je kan eerder rekenen op 8 personen met deze hoeveelheden.

  5. Gerry van der Plas schreef:

    Hallo,

    Ik heb deze amuse al verschillende keren gemaakt met groot succes. Vandaag weer voor andere gasten. Het is makkelijk en goed van te voren klaar te maken.

    Mvg. Gerry

  6. jose aarns schreef:

    heb het nu pas ontdekt ! augustus 2010.
    maar…beter laat dan noot!
    Ben dol op amuse hapjes (om ze klaar te maken en …op te eten!)
    dit lijkt me super lekker, en bovendien weer eens wat anders, bedankt,
    mvg. Jose Aarns

  7. emma schreef:

    zou dit koud/lauw ook lekker zijn?
    Ik doe de catering voor 100 man,
    dus warm wordt wel lastig…

  8. netty schreef:

    Zeer zachte smaak, gasten vroegen allemaal om het recept, de zuurkool gemakkelijk van tevoren klaar te maken.

  9. Mathijs schreef:

    Hallo Else

    Het is echt een aanrader, de sterke zuurkool smaak verdwijnt volledig in de zoute smaak van de room en suiker. Ik had alleen moeite om een mooie knapperige reepjes spek te maken. Heb het vervangen met voorgesneden spekjes van de supermarkt wat ook heerlijk was!

  10. else peters schreef:

    Hallo,

    Dit ga ik maken voor de kerstdagen. De andere amuses lijken mij ook heerlijk, maar mijn man houdt niet van vis. Dus dit is een goede oplossing.
    Bedankt. Ik ben benieuwd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Detail weergeven

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten