Tonijntartaar

tonijntartaarIngrediënten voor 8 personen:

  • 1 stuk tonijn (ca. 120 gram), in kleine blokjes gesneden
  • 1 theelepel sojasaus
  • 1 theelepel limoensap
  • chilivlokken (molen)
  • 2 bosuitjes, fijngesneden

Bereiding:

  1. Schep de blokjes tonijn om met de sojasaus en het limoensap.
  2. Breng op smaak met zout en gemalen chilivlokken. Indien je niet van (heel) pittig houdt, gebruik dan niet te veel chilivlokken.
  3. Verdeel de tonijntartaar over 8 glaasjes en bestrooi met de bosuitjes.

Bron: Allerhande 13 – 2007
Bereidingstijd: 10 minuten
Voedingswaarde per persoon: 20 kCal

Print dit recept Print dit recept    

1 Stip = slecht2 Stippen = matig3 Stippen = voldoende4 Stippen = goed5 Stippen = super! (12 stem(men) | gemiddeld: 3.75 van de 5)
Loading...Loading...
 

16 reacties op “Tonijntartaar”

  • Marjan zegt:

Wij hebben dit al eens voor het kerstdiner gemaakt. Zoooo lekker, iedereen wilde gelijk het recept hebben!

  • Datum: 01.10.2009
  • Tijd: 19:46 uur
  •  
 
  • Jaden zegt:

Wat een overheerlijke amuse! Smaakvol tot in de kleinste details en o zo makkelijk om te maken… Een dikke 9.

  • Datum: 24.12.2009
  • Tijd: 13:28 uur
  •  
 
  • Nikki zegt:

Supergerecht!!
Zeker voor herhaling!

  • Datum: 17.02.2010
  • Tijd: 09:18 uur
  •  
 
  • Kim zegt:

WAUW!!!!!!! wat een super recept, zo zie je maar dat simpel heel lekker kan zijn!!!!! Echt de topper van de avond!!! een 10+

  • Datum: 20.06.2010
  • Tijd: 14:21 uur
  •  
 
  • Jacqueline zegt:

Het klinkt helemaal super!
Hoelang van te voren kun je dit recept klaarmaken?
Ik krijg namelijk ruim 30 mensen op bezoek die ik dit graag als amuse zou serveren. Alvast bedankt voor de reactie.

  • Datum: 09.07.2010
  • Tijd: 21:04 uur
  •  
 
  • Stephanie zegt:

Lekkere variatie:
kleine stukjes rauwe tonijn, verse koriander en verse bieslook mengen en op smaak brengen met citroensap, olijfolie en peper en zout.

  • Datum: 03.09.2010
  • Tijd: 09:14 uur
  •  
 

Heerlijk recept, maar ook met zalm is dit verrukkelijk.

Ria

  • Datum: 31.10.2010
  • Tijd: 10:03 uur
  •  
 
  • carla zegt:

kan dit heerlijke gerechtje ook een dag eerder alvast worden klaargemaakt of beinvloed dit de smaak heel erg??

  • Datum: 11.12.2010
  • Tijd: 23:20 uur
  •  
 

Je kunt de tonijn wel alvast een kleine blokjes snijden. De rest zou ik pas net voor het opdienen klaarmaken. Ik ben bang dat de smaak te sterk wordt als het gerecht al een dag van tevoren wordt klaargemaakt.
Maar ik heb het zelf nog niet geprobeerd.

  • Datum: 12.12.2010
  • Tijd: 15:33 uur
  •  
 
  • Iris zegt:

Lijkt me heel lekker om voor de kerst te maken! Wat voor sojasaus kan ik het beste gebruiken? Aangezien je verschillende soorten hebt..

  • Datum: 16.12.2010
  • Tijd: 10:09 uur
  •  
 

Een zoete sojasaus, bijv. Ketjap Manis van Conimex

  • Datum: 16.12.2010
  • Tijd: 18:44 uur
  •  
 
  • Danielle zegt:

Wat is lekker om als vlees variatie te gebruiken voor mensen die geen vis mogen of lusten?

  • Datum: 23.03.2011
  • Tijd: 14:18 uur
  •  
 
  • DanielleH zegt:

Een versnipperd stukje nori en een heel klein beetje geroosterd maanzaad erover zijn een lekkere toevoeging. Ik gebruik bij tonijn juist een zoute lichte sojasaus (kikkoman. Vleesvervanger: carpaccio, maar dan wel met een zoete sojasaus.

  • Datum: 14.07.2011
  • Tijd: 08:52 uur
  •  
 
  • steven zegt:

Geen vlees!! Rauwe tonijn is zachter dan de zachtste steak en zeker zo lekker. Als afwerking doe ik er een paar schilfers parmesan op. Geen geraspte hé. Ik maak het de dag op voorhand zodat het heel goed kan marineren. Hoeft niet natuurlijk. Ook draai ik er heeeeel fijn gekapte ajuintjes tussen. Experimenteren is een beetje de boodschap.

  • Datum: 12.12.2011
  • Tijd: 16:16 uur
  •  
 
  • Petra zegt:

Deze amuse is top! Zo simpel om te maken maar zeer culinair. Wel superverse tonijn gebruiken..als je een goed stukje tonijn hebt dan is dat het halve werk.
Heb het nu al een paar keer gemaakt, zowel op een lepeltje alsmin een glaasje. Kan allebei heel goed.
Hij staat overmorgen weer op het menu.

  • Datum: 23.12.2011
  • Tijd: 18:25 uur
  •  
 
  • Ingrid zegt:

Leuk, staat ook op de website Allerhande.

  • Datum: 09.11.2012
  • Tijd: 14:03 uur
  •  
 

Laat een reactie achter