Tonijntartaar

1 ster = slecht2 sterren = matig3 sterren = voldoende4 sterren = goed5 sterren = SUPER!! (10 stemmen, gemiddeld: 4,20 v/d 5)
Loading...

tonijntartaarIngrediënten voor 8 personen:

  • 1 stuk tonijn (ca. 120 gram), in kleine blokjes gesneden
  • 1 theelepel sojasaus
  • 1 theelepel limoensap
  • chilivlokken (molen)
  • 2 bosuitjes, fijngesneden

Bereiding:

  1. Schep de blokjes tonijn om met de sojasaus en het limoensap.
  2. Breng op smaak met zout en gemalen chilivlokken. Indien je niet van (heel) pittig houdt, gebruik dan niet te veel chilivlokken.
  3. Verdeel de tonijntartaar over 8 glaasjes en bestrooi met de bosuitjes.

Bron: Allerhande 13 – 2007
Bereidingstijd: 10 minuten
Voedingswaarde per persoon: 20 kCal

Deel dit bericht ...
FacebookTwitterPinterestGoogle+EmailWhatsAppDelen

Misschien vind je dit recept ook leuk ...

16 Reacties

  1. Ingrid schreef:

    Leuk, staat ook op de website Allerhande.

  2. Petra schreef:

    Deze amuse is top! Zo simpel om te maken maar zeer culinair. Wel superverse tonijn gebruiken..als je een goed stukje tonijn hebt dan is dat het halve werk.
    Heb het nu al een paar keer gemaakt, zowel op een lepeltje alsmin een glaasje. Kan allebei heel goed.
    Hij staat overmorgen weer op het menu.

  3. steven schreef:

    Geen vlees!! Rauwe tonijn is zachter dan de zachtste steak en zeker zo lekker. Als afwerking doe ik er een paar schilfers parmesan op. Geen geraspte hé. Ik maak het de dag op voorhand zodat het heel goed kan marineren. Hoeft niet natuurlijk. Ook draai ik er heeeeel fijn gekapte ajuintjes tussen. Experimenteren is een beetje de boodschap.

  4. DanielleH schreef:

    Een versnipperd stukje nori en een heel klein beetje geroosterd maanzaad erover zijn een lekkere toevoeging. Ik gebruik bij tonijn juist een zoute lichte sojasaus (kikkoman. Vleesvervanger: carpaccio, maar dan wel met een zoete sojasaus.

  5. Danielle schreef:

    Wat is lekker om als vlees variatie te gebruiken voor mensen die geen vis mogen of lusten?

  6. Lilian schreef:

    Een zoete sojasaus, bijv. Ketjap Manis van Conimex

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Detail weergeven

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten