Zachte kaas met beenham en frisse komkommer

1 ster = slecht2 sterren = matig3 sterren = voldoende4 sterren = goed5 sterren = SUPER!! (15 stemmen, gemiddeld: 3,07 v/d 5)
Loading...

Zachte kaas met beenham en frisse komkommerIngrediënten voor 8 personen:

  • 100 g gebraden beenham (gesneden), in stukjes
  • 1 doosje smeerkaas (la vache qui rit)
  • ½ komkommer, geschild en in kleine blokjes
  • ½ limoen, geperst

Bereiding:

  1. Schep in 8 glaasjes een laagje hamflinters.
  2. Leg daarop een blokje kaas en druk het zachtjes aan.
  3. Schep de komkommer om met het limoensap en breng op smaak met zout en (versgemalen) peper. Schep dit op de kaas.
Bron: Allerhande 13 – 2007
Bereidingstijd: 15 minuten
Voedingswaarde per persoon: 105 kCal
Deel dit bericht ...
FacebookTwitterPinterestGoogle+EmailWhatsAppDelen

Misschien vind je dit recept ook leuk ...

23 Reacties

  1. Afke schreef:

    Ik heb hem al 2x gemaakt, erg gemakkelijk en lekker!
    De kaas heb ik de tweede x een andere voor gebruikt, zachtte geitenkaas en 1persoon luste geen komkommer dus die kreeg er paprika in. Ook aanraders! Je kan er van alles mee doen en veranderen..! Leuk recept!

  2. Astrid Herpst schreef:

    Met nieuwjaarsdag komen altijd onze vrienden ongeveer 30 personen mijn man en ik maken de oliebollen en het buffet al 8 jaar fantastisch is dat vanaf verleden jaar neemt iedereen iets mee dat mailen ze dat ik weet wat ik er bij kan maken ook dit jaar weer wij verheugen ons er weer op ik maak bij de champagne allerlei amuses ik heb er weer een aantal gelezen die ik zeker gaat maken ze lijken mij heerlijk

  3. Lise schreef:

    Je kunt trouwens ook in plaats van la vache qui rit ook mon chou of ananas roomkaar gebruiken, want ik had niet goed gelezen dat het la vache moest zijn….

    Maar eerlijk is eerlijk het was echt lekker

  4. Lise schreef:

    Echt heerlijk ik ga met kerst nog een keer maken

  5. Liz schreef:

    Beenham vervangen door corned beef en ik ben het met Rik eens, romiger kaas dan de la vache qui rit denk bijvoorbeeld eens aan Goudkuipje

  6. Rik schreef:

    volgens mij is deze amuze smeuiger(lekkerder) als je een Maredsous roomkaas gebruikt, in de plaats van zo’n puntje smeerkaas, LEKKER!!

  7. Sander schreef:

    ik ben 1ste jaars leerling op de rooiepannen in breda.
    ik ga voor 20 personen (familie)een 5 gangen diner maken met mijn schoonvader.en ik hou van simpel maar lekker en dit is een perfect amuze.

    gr Sander

  8. nel schreef:

    Ga dit jaar een buffet maken voor 6 personen, ( onze kinderen schoonkinderen en wij).
    Ik hou van koken dus ze verwachten er heel veel van, ga ze dan ook verassen met een aantal recepten van jou, zeker de vis hapjes hebben onze voorkeur.
    Je hoort de afloop, maar ik heb er alle vertouwen in, ze klinken allemaal heerlijk.
    gr Nel

  9. Toos schreef:

    ga het zeker maken met de kerst het lijkt me heerlijk

  10. Ellen schreef:

    ik hoop dat het leker wordt! mijnmoeder is het aan het maken. wie weet wat er uitkomt mijn moeder is namelijk neit zo’n goeie kok. maar aan de positieve reacties.moet het wel lekker zijn ! dus ik proef het vanaovnd

    Groet Ellen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Detail weergeven

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten