Ingrediënten voor 6 personen:
- 1 rijpe avocado
- sap van 1 limoen
- 2 eetlepels verse basilicum, fijngehakt
- 2 eetlepels bieslook, fijngeknipt
- 2 kleine trostomaten (Tasty Tom)
Bereiding:
- Halveer de tomaat, verwijder de zaadjes en snijd de tomaat in flinterdunne reepjes. Laat ze op keukenpapier uitlekken.
- Meng de tomaatreepjes met 1 eetlepel limoensap, 1 eetlepel bieslook en zout en peper naar smaak.
- Halveer de avocado, schep het vruchtvlees in de keukenmachine en pureer het met 2 eetlepels limoensap.
- Spatel de basilicum en 1 eetlepel bieslook erdoor en breng op smaak met zout en peper.
- Doe dit mengsel over in een spuitzak met gladde spuitmond.
- Spuit de avocadocrème in amuseglaasjes of borrelglaasjes en schep de tomaatreepjes erop.
Bron: Deka Recepten
Bereidingstijd: ca. 20 minuten
Dag Lilian,
Wat een heerlijke amuse!!! Ook als dipsaus erg lekker
Leuk om te maken als je vegetarische gasten krijgt. Zelf eet ik ook geen vlees. Dus, voor herhaling vatbaar
Ik heb van een Mexicaanse vriendin geleerd dat je de pit van de avocado onder in moet doen, dan kun je hem een paar uur van tevoren maken, zonder te verkleuren.
Nogmaals bedankt hoor.
ik zou dit gerecht niet van tevoren maken omdat avocado snel verkleurt. Dus direct limoensap op doen en als laatste gerechtje bereiden, dus max. 2 uur voor het opdienen.
heerlijk receptje, makkelijk te maken, het is een variante van guacomole, maar door de blaadjes basilicum is het toch anders. Om het wat pittiger te maken heb ik het afgekruid met cayennepeper. Ik heb het opgediend in likeurglaasjes van mijn oma.
Is het mogelijk dit een dag van te voren te maken?
Ik vond het veel werk, het ziet er mooier uit dan het smaakt vind ik. ik kreeg geen reacties dus dat zegt genoeg.
Is het mogelijk om van te voren te bereiden?
Deze Kerst heb ik de amuse in glaasjes mijn gasten voorgezet. Ze vonden het heerlijk en lekker fris.Ik gebruikte voor 9 personen 2 avocado’s 2 limoenen etc. Het gerecht is eenvoudig te maken en smaakt echt lekker pittig door het goed af te maken met peper en zout naar smaak. Ik ga dit zeker herhalen! Bedankt!
Voor 6 personen.
Voor hoeveel personen is dit gerecht?
Op de foto ziet het er prachtig uit! Het is wel handig als je van tevoren weet voor hoeveel personen dit recept is. Het is om te smullen lijkt me……