Bloemkoolroom met spekjes

1 ster = slecht2 sterren = matig3 sterren = voldoende4 sterren = goed5 sterren = SUPER!! (35 stemmen, gemiddeld: 3,63 v/d 5)
Loading...

bloemkoolroomIngrediënten voor 4 personen:

  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 1 sjalotje, fijngesnipperd
  • 150 g bloemkool, in kleine roosjes
  • 200 ml kippenbouillon (uit pot of van tablet)
  • 100 ml kookroom
  • zout en versgemalen peper
  • 50 gram ontbijtspek, in kleine blokjes
  • 1 eetlepel gehakte bieslook
  • 4 kleine glaasjes

Bereiding:

  1. Verwarm de margarine en fruit de sjalot op lage stand in circa 4 minuten goudbruin. Voeg de bloemkoolroosjes toe en roerbak ze een paar minuten mee.
  2. Giet de bouillon in de pan en breng aan de kook. Stoof de bloemkool in circa 5 minuten beetgaar zodat de bouillon verdampt.
  3. Giet de room erbij en laat nog 5 minuten zachtjes koken tot de bloemkool zacht is. Pureer dit tot een smeuïg geheel en laat het al roerende afkoelen.
  4. Breng op smaak met zout en peper en schep de room in 4 kleine glaasjes. Zet ze in de koelkast om verder helemaal koud te worden.
  5. Bak de spekblokjes uit, neem ze uit het vet. Haal de glaasjes uit de koelkast en verdeel de spekblokjes erover.
  6. Bestrooi met wat bieslook en serveer met een klein lepeltje.

Tip:

  • Vervang de spekblokjes door Hollandse garnalen.
  • Vervang de bloemkool door broccoli.

Wijnadvies:

  • De Sauvignon Blanc van Jean Sablenay of Berg Schaduw. Deze kunt u eventueel rustig doordrinken bij de soep met balletjes.

Bron: Boodschappen 1 – 2009
Bereidingstijd: ca. 25 minuten

Deel dit bericht ...
FacebookTwitterPinterestGoogle+EmailWhatsAppDelen

Misschien vind je dit recept ook leuk ...

8 Reacties

  1. nicole schreef:

    Waarom moet het soepje koud zijn, ik dacht het warm te gaven ?

    • Lilian schreef:

      Ik denk dat dit soepje ook wel warm gegeten kan worden, maar soms willen smaken wel eens anders overkomen bij warme gerechten. De smaken zijn dan vaak intenser.
      Maar je kunt natuurlijk proberen of hij warm ook lekker is. Goed blijven proeven bij het toevoegen van de ingrediënten, dan wordt het vast een succes!

  2. sabrina schreef:

    Vraagje: zou ik dat vanavond al kunnen maken voor morgennamiddag op te eten?
    Dan zou ik de spekjes er morgen bij doen nadat ik ze morgen gebakken heb.

  3. Bo schreef:

    Het is een heerlijk recept Al een paar keer gemaakt
    Erg smakelijk

  4. jansje schreef:

    Ook een lekkere variatie is:
    per glaasje 1 gebakken coquille en 1 rondje gebakken bloedworst erop.
    Bloedworst van te voren uitsteken in de grootte van de coquille.
    Heel apart, ik heb hier al veel succes mee gehad.

  5. Caroline schreef:

    Lekker in de orginele uitvoering. Voor herhaling vatbaar.

  6. Chris schreef:

    Hallo, gisteren bij vrienden jouw receptje gegeten, was ècht wel héél lekker! fris maar smaakte toch af! Ga hetzelf ook wel eens maken voor mijn familie of vrienden, groetjes, Chrisje

  7. Maike schreef:

    Als je de ontbijtspek vervangt door garnalen kan dit ook in combinatie met de bloemkool? of moet ik dan de broccoli gebruiken?

    groet Maike

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Detail weergeven

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten