Ingrediënten voor 4 personen:
- 4 grote champignons
- 1 sjalotje of ½ kleine ui
- mespuntje witte peper
- 75 gram roomkaas
- 50 gram ontbijtspek
- 30 gram geraspte kaas
Bereiding:
- Hol de champignons uit en houd de steeltjes achter.
- Snijd de champignonsteeltjes heel fijn.
- Snipper de ui of sjalot fijn.
- Snijd het ontbijtspek in kleine snippertjes
- Fruit de champignonsteeltjes, de ui en het ontbijtspek iets aan in een droge koekenpan. Laat het mengsel afkoelen.
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Meng het ui-spek-champignon-mengsel door de roomkaas. Vul de champignonhoeden met het roomkaasmengsel.
- Strooi gemalen witte peper en de geraspte kaas over de champignonhoeden en bak ze in ca. 20 minuten in de voorverwarmde oven.
Bron: Recept van mijn schoonmoeder
Bereidingstijd: ca. 10 minuten + 15 minuten afkoelen en 20 minuten oventijd
We hebben mooie grote champignons kunnen vinden en iereeen heet ervan gesmuld
Prima combinatie. Maar kan ook best met kleintjes hoor, het blijft een amuse
Wat voor champignons worden hiervoor gebruik?
Het lijken geen portobello champignons.
Maar de gewone zijn niet zo groot.
De over gebleven kleinere champignons zijn prima te bewaren in de vriezer mits schoon gemaakt.