Deze koude soep is vooral als het in de zomer warm is lekker verfrissend. Als je hem serveert met een garnaal op de rand van het glaasje ziet de amuse er ook heel feestelijk uit.
Ingrediënten voor ca. 10 glaasjes:
- ½ liter gazpacho (bijv. pakje van Olé)
- 10 grote rauwe garnalen
- 1 theelepel Kruidenmix met zout voor Scampi & Garnalen (Verstegen)
- 2 eetlepels olie (liever geen olijfolie)
- Stukje komkommer van ca. 10 cm
- 10 amuseglaasjes
- 10 lepeltjes
Bereiding:
- Snijd dunne juliënne-reepjes van de komkommer (gebruik hiervoor evt. een rasp of keukenmachine).
- Marineer de garnalen (minimaal 30 minuten) in een mengel van de olie en de kruidenmix.
- Doe in elk glaasje ca. 10 reepjes komkommer. Schenk hierop de gazpacho.
- Bak de garnalen in ongeveer 3 minuten in een droge koekenpan totdat de mooi roze van kleur zijn. Keer ze tussentijds om.
- Laat de garnalen iets afkoelen op twee velletjes keukenpapier en hang ze daarna op de rand van de glaasjes.
Tips:
- Houdt u niet van garnalen? Garneer de gazpacho dan met een kwart schijfje komkommer op de rand.
- Maak zelf gazpacho, kijk voor recepten bijvoorbeeld op www.tapas-recepten.nl.
- Gebruik liever geen olijfolie omdat deze een sterke eigen smaak heeft. Wij gebruiken meestal zonnebloemolie.
kan dit ook zonder garnalen.
wat is een goed vervanging in meerdere gerechten
voor garnalen.
Heerlijk amuse gerecht. Afgelopen zaterdag (met nog 2 gerechtjes) als voorgerecht opgediend!