Gekleurde minigroenten
door Lilian ·

Add to favorites |

Loading...
Ingrediënten voor 8 personen:
- 250 ml olijfolie
- 1 blikje ansjovisfilets (46 gram), in stukjes
- 8 tenen knoflook, gepeld
- 1 venkelknol
- ½ winterpeen, geschild en in blokjes
- ½ komkommer, geschild en in blokjes
- Materialen: staafmixer of keukenmachine
Bereiding:
- Breng in een steelpannetje de olijfolie met de ansjovis en de knoflook tegen de kook aan. Laat het 45 minuten gaar worden, zonder te koken.
- Snijd de venkelknol in blokjes en houd wat loof apart. Schep de blokjes groenten door elkaar en schep in 8 glaasjes.
- Pureer de ansjovis-knoflookolie en giet per glaasje 2 theelepels olie over de groenten. Garneer met de venkelloof.
Tips:
- Gebruik de resterende olie als (brood)dip.
Bron: Allerhande 13 – 2007
Bereidingstijd: 10 minuten + 45 minuten wachttijd
Voedingswaarde per persoon: 35 kCal
In de bereiding wordt alleen gesproken over de venkelknol, niet over peen en komkommer. Overigens lijkt mij venkel en peen veel te hard in rauwe toestand. Ik zou de groente even blancheren. Ansjovis + olie in 45′ ‘gaar’laten worden lijkt mij wat lang. Ansjovis valt heel snel uit elkaar, verdwijnt a.h.w.