Gekleurde minigroenten

1 ster = slecht2 sterren = matig3 sterren = voldoende4 sterren = goed5 sterren = SUPER!! (Nog geen beoordeling)
Loading...

Gekleurde minigroentenIngrediënten voor 8 personen:

  • 250 ml olijfolie
  • 1 blikje ansjovisfilets (46 gram), in stukjes
  • 8 tenen knoflook, gepeld
  • 1 venkelknol
  • ½ winterpeen, geschild en in blokjes
  • ½ komkommer, geschild en in blokjes
  • Materialen: staafmixer of keukenmachine

Bereiding:

  1. Breng in een steelpannetje de olijfolie met de ansjovis en de knoflook tegen de kook aan. Laat het 45 minuten gaar worden, zonder te koken.
  2. Snijd de venkelknol in blokjes en houd wat loof apart. Schep de blokjes groenten door elkaar en schep in 8 glaasjes.
  3. Pureer de ansjovis-knoflookolie en giet per glaasje 2 theelepels olie over de groenten. Garneer met de venkelloof.

Tips:

  • Gebruik de resterende olie als (brood)dip.
Bron: Allerhande 13 – 2007
Bereidingstijd: 10 minuten + 45 minuten wachttijd
Voedingswaarde per persoon: 35 kCal
Deel dit bericht ...
FacebookTwitterPinterestGoogle+EmailWhatsAppDelen

Misschien vind je dit recept ook leuk ...

1 Reactie

  1. Kok schreef:

    In de bereiding wordt alleen gesproken over de venkelknol, niet over peen en komkommer. Overigens lijkt mij venkel en peen veel te hard in rauwe toestand. Ik zou de groente even blancheren. Ansjovis + olie in 45′ ‘gaar’laten worden lijkt mij wat lang. Ansjovis valt heel snel uit elkaar, verdwijnt a.h.w.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Detail weergeven

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten