Gerookte makreel met doperwtenmousse

1 ster = slecht2 sterren = matig3 sterren = voldoende4 sterren = goed5 sterren = SUPER!! (6 stemmen, gemiddeld: 3,33 v/d 5)
Loading...

Gerookte makreel met doperwtenmousseIngrediënten voor 8 personen:

  • 50 gram (koelverse) doperwten
  • 1 eetlepel crème fraîche
  • 5 blaadjes munt
  • 50 gram gerookte makreel
  • staafmixer

Bereiding:

  1. Kook de erwten in een bodempje water met zout in 2 minuten gaar. Pureer de doperwten met de crème fraîche en drie blaadjes munt tot een gladde massa. Breng op smaak met zout en peper. Snijd de vis in reepjes.
  2. Leg acht eetlepels klaar. Leg op iedere lepel een schep doperwten mousse en verdeel hierover de visreepjes.
  3. Snijd de rest van de munt in flinterdunne reepjes en strooi over de vis.
Bron: Allerhande 13 – 2006
Bereidingstijd: 10 minuten
Voedingswaarde per persoon: 30 kilocalorieën
Deel dit bericht ...
FacebookTwitterPinterestGoogle+EmailWhatsAppDelen

Misschien vind je dit recept ook leuk ...

9 Reacties

  1. Cees van Stegeren schreef:

    De amuse was zo,n succes, dat ik inmiddels al een aantal malen de dubbele hoeveelheid heb gemaakt om het te serveren als voorgerecht.
    Ik gebruik dan in plaats van amuse lepels grote coquille of scalop schelpen.
    De wobbelige schelpen fixeer ik op een bordje met behulp van een licht gepropt balletje aluminium folie. Snel en makkelijk.
    Vr. Gr. uit Zuid Afrika

  2. Karin schreef:

    @ Michael en Elly: het zit in de categorie koud, ik denk dus koud serveren.

  3. ellie vroomen schreef:

    word deze amuze warm of koud geserveerd???
    mvg ellie

  4. berry schreef:

    Ik heb met de kerst diverse lepelhapjes gemaakt en deze viel enorm in de smaak: 1 makreelfilet, twee eetlepels mierikswortel, halve level (japanse) mayonaise,drupje citroen, klein beetje mosterd, zout en peper in de keukenmachine of staafmixer. Op lepel spuiten en garneren met reepje gedroogde tomaat en stukje toast voor het knappertje. Ook bij de pubers een enorme favouriet.

  5. liesbeth schreef:

    dit lijkt me een goed idee voor een amuse, ben net tot de slotsom gekomen dat we nog iets speciaals vooraf kunnen gebruiken met Kerst.

  6. Suus schreef:

    Doperwt mousse en munt gaan ook heerlijk samen met gerookte forel! Prima voor te bereiden en de felgroene kleur staat super op een mooi gedekte tafel!

  7. Linda schreef:

    super! we hebben dit recept geserveerd tijdens onze themadiners op onze school. Hier moesten we zelf een menu verzinnen en dit gerecht hadden we als amuse geserveerd en vile goed in de smaak

  8. michael schreef:

    serveer je de mousse warm?

  9. Martine schreef:

    Recept makkelijk te bereiden (ook omdat we doperwten en munt uit eigen moestuin in de diepvries hebben) – werd goed gesmaakt door mijn gasten. Dus voor mij heel erg oké!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Detail weergeven

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten