Gevulde kastanjechampignons uit de oven
door Lilian ·

Add to favorites |





(
27 stemmen, gemiddeld:
3,78 v/d 5)

Loading...
Ingrediënten voor ca. 12 personen:
- 500 gram kastanje champignons
- 1 pakje Boursin Knoflook & Fijne kruiden
- 2 bosuitjes
- 50 gram parmezaanse kaas
- 75 gram veldsla of rucola
- 2 eetlepels balsamico azijn
- 2 eetlepels olijfolie
- enkele kerstomaatjes
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Veeg de kastanjechampignons schoon met een stukje keukenpapier en breek de steeltjes eruit.
- Snijdt de bosuitjes in dunne ringetjes. Houdt een handje vol ringetjes achter voor de garnering.
- Maak de Boursin in een diep bord met een vork los en meng de overige bosui erdoor.
- Vul de champignonhoedjes met het Boursin mengsel en zet ze naast elkaar op een bakplaat. Strooi de parmezaanse kaas erover.
- Bak de champignons in de oven in 20-25 minuten mooi bruin en gaar.
- Klop de azijn en olijfolie in een kom tot een dressing en schep de veldsla en kersttomaatjes er luchtig door.
- Verdeel de salade over een platte schaal of kleine bordjes en zet de champignons op de salade.
Tips:
- Deze gevulde champignons zijn warm of lauwwarm ook lekker als voorgerecht voor ca. 4 personen.
Bron: www.boursin.nl
Bereidingstijd: ca. 45 minuten (incl. oventijd)
Ik ga dit ook maken op 2e kerstdag…vraagje?….kan ik dit ook 1 dag van te voren maken…of is het beter op de dag zelf..
Je kunt de vulling al wel vast vooraf maken en de dressing voor de salade ook. Maar het verder maken van het gerecht zou ik echt vlak van te voren doen. Succes met koken.
geweldige recepten ik heb er al veel gemaakt met groot succes,bedankt