Ingrediënten voor 6 personen, 2 tomaatjes per persoon:
- 12 middelgrote tomaten
- 150 gram verse tonijn of 250 gram tonijnsteak
- 1 eetlepel (Japanse) sojasaus
- 1 eetlepel extra vergine olijfolie
- 150 gram gepelde, gekookte (Hollandse) garnalen
- 2 eetlepels chilisaus
- 2 eetlepels mayonaise
- 1 eetlepel geknipte bieslook
Bereiding:
- Snijd het kapje van de tomaatjes en hol ze met behulp van een lepel uit. Snijd de tonijn in kleine stukjes en roer de sojasaus en olijfolie erdoor.
- Meng de garnalen, chilisaus, mayonaise en bieslook door elkaar.
- Vul de helft van de tomaatjes met het tonijnmengsel en de andere helft met het garnalenmengsel.
Tips:
- Zet ieder gevuld tomaatje in een papieren cakevormpje en plaats deze op een schaal.
- Leuk om als amuse of voorgerechtje te serveren of als hapje bij de borrel.
Wijntip:
- Schenk er een glas droge – echte – champagne bij, of een betere fino of manzanilla sherry.
Bron: Boodschappen 12 – 2006
Bereidingstijd: ca. 20 minuten
Voedingswaarde per persoon: 122 kcal
Recente reacties