Ingrediënten voor 12 personen:
- ½ zoete meloen
- 100 ml droge witte wijn
- 1 eetlepel verse munt, fijngehakt
- 12 plakjes mooie rauwe ham (bijvoorbeeld Parmaham of Ardennerham)
- versgemalen zwarte peper
Bereiding:
- Verwijder de zaadjes uit de meloen en steek met een bolletjeslepel (doorsnede 1-2 cm) 12 bolletjes uit het vruchtvlees.
- Schep de bolletjes in een kom om met de wijn en munt en laat ze minstens 30 minuten staan.
- Vouw de plakjes ham in de lengte losjes dubbel en rol ze dan losjes op tot mooie roosjes.
- Zet de hamroosjes op amuselepels of in kleine schaaltjes en leg een meloenbolletje in het midden.
- Maal er wat zwarte peper boven.
Bron: Deka Recepten
Bereidingstijd: ca. 15 minuten + 30 minuten marineren
een heerlijk recept ga het heeeel vaak maken een 8 hoor
ben de munt vergeten te halen. kan ik ook wat anders gebruiken.
wat ziet dat er gezellig en lekker uit,
weer eens wat anders dan meloen in ham gerold, ga het zaterdag maken bij mijn moeder die geeft een koud buffet.
Groetjes Patricia
De wijn zou je kunnen vervangen voor een wodka of pasoa
lijkt me leuk!
maar kan je die 100 ml droge witte wijn, ook
vervangen voor iets anders?
gr. em
leuk
ik ben een beginner en heb de meloen in de ham gerold daarna er wat peper
over gedaan en we vonden het zo ook heerlijk
doe ik zeker nog eens maken gr rob.
het zie er goed uit ik denk erover om met de kerst te doen.
dan laat ik het jullie weten.
Het lijkt mij erg lekker, vooral zomers en zeker bij de bbq. groetjes adrie
heel verfrissend , lekker, zomers, eenvoudig om te maken ….. bij de bbq maak ik ze zeker en vast terug
groetjes rita