Ingrediënten voor 12 personen:
- ½ zoete meloen
- 100 ml droge witte wijn
- 1 eetlepel verse munt, fijngehakt
- 12 plakjes mooie rauwe ham (bijvoorbeeld Parmaham of Ardennerham)
- versgemalen zwarte peper
Bereiding:
- Verwijder de zaadjes uit de meloen en steek met een bolletjeslepel (doorsnede 1-2 cm) 12 bolletjes uit het vruchtvlees.
- Schep de bolletjes in een kom om met de wijn en munt en laat ze minstens 30 minuten staan.
- Vouw de plakjes ham in de lengte losjes dubbel en rol ze dan losjes op tot mooie roosjes.
- Zet de hamroosjes op amuselepels of in kleine schaaltjes en leg een meloenbolletje in het midden.
- Maal er wat zwarte peper boven.
Bron: Deka Recepten
Bereidingstijd: ca. 15 minuten + 30 minuten marineren
ik heb geen ham gebruikt omdat er iemand bij was die geen zout mocht,
Heb alles op een sate prikker geregen met een stukje sla er tussen.
Heerlijk
Dit zal ik zeker met Kerstmis uitproberen!
afgelopen zaterdag heb ik deze amuse gemaakt en het was een groot succes.
Omdat ik geen wijn heb gebruikt het ik er een beetje honing over heen gedaan.
Lilian bedankt voor die lekkere recept.
lijkt me heel lekker. zal het met de kerst maken gr. rita
Hij hoeft niet persé met wijn … je kunt ook gewoon een bolletje meloen met een roosje ham doen. Smaakt ook lekker!!
Dit lijkt me erg lekker om te maken voor onze 25 jarig huwelijk, maar wat kan ik er door doen waar geen drank in zit.(Dus i.p.v de wijn)
geweldig lekker recept een 8 hoor
geweldig recept een 8