De grapefruit en ananas geven deze garnalencocktail een frisse touch. Het stukje citroen op de rand van de glaasjes zorgt voor een feestelijk effect.
Ingrediënten voor ca. 20 stuks:
- 300 gram Hollandse garnalen
- 2 citroenen
- 1 rode grapefruit
- 2 schijven ananas (liefst van een verse ananas)
- 5 eetlepels frietsaus
- 4 eetlepels yogonaise
- 6 eetlepels tomatenketchup
- 2 eetlepels whisky (of sherry)
- ½ theelepel gedroogde dilletopjes
- ½ theelepel paprikapoeder
- 20 amuseglaasjes
- 20 kleine lepeltjes
Bereiding:
- Laat de garnalen indien nodig uitlekken en dep ze droog met keukenpapier.
- Snijd de ananas in kleine stukjes (net iets kleiner dan de garnaaltjes).
- Schil de grapefruit met een scherp mes totop het vruchtvlees (vang het sap op).
- Snijd de partjes grapefruit tussen de vliesjes uit en snijd deze in kleine stukjes (zelfde formaat als de ananas).
- Boen de citroenen schoon, houd een halve citroen achter en snijd van de overige citroenen 5 mooie plakken van ca. ½ cm dikte.
- Snijd de citroenschijven in vieren en snijd elke partje een stukje in zodat je deze makkelijk op de rand van de glaasjes kunt schuiven.
- Pers de halve citroen uit.
- Maak de cocktailsaus door de frietsaus, de yogonaise, de ketchup, de whisky, de paprikapoeder en de dille door elkaar te mengen.
- Meng in een kom de garnalen, de ananas en de grapefruit door elkaar. Voeg geleidelijk de cocktailsaus toe totdat een mooie garnalencocktail ontstaat.
- Voeg naar smaak de citroensap en het opgevangen grapefruitsap toe aan de cocktail.
- Verdeel de cocktail over de amuseglaasjes, zet de lepeltjes erin en schuif op de rand van elk glaasje een stukje citroen.
Tips:
- Zet de glaasjes op een groot bord of een serveerschaal als u ze voor een buffet wilt gebruiken.
- De grapefruit kan ook vervangen worden door stukjes champignon uit blik.
- De garnalencocktail kan ook op amuselepels geserveerd worden. Garneer deze dan met een smal reepje ijsbergsla.
Recente reacties