Huitres au jambon (oesters met ham)
door Lilian ·

Add to favorites |

Loading...
Ingrediënten voor 4 personen:
- 4 oesters (4 nullen)
- 4 dunne plakken rauwe ham
- 10 gram wortel
- 15 gram knolselderij
- 30 gram wit van prei
- 4 eetlepels vloeibare margarine/boter
- 2 eetlepels crème fraîche
Voor de kruidenboter:
- 1 eetlepel bieslook
- 1 eetlepel basilicum
- 1 eetlepel dragon
- 1 eetlepel dille
- 40 gram (room)boter
Voor de garnering:
- Zalm- of steurkaviaar
- een beetje kervel of dille
- grof zeezout
- een takje zeewier
Bereiding:
- Meng de ingrediënten voor de kruidenboter door elkaar in een kommetje.
- Haal de oesters uit de schelp en wikkelen ze in de rauwe ham.
- Snijd de wortel, knolselderij en de prij in dunnen julienne (reepjes), fruit deze in de helft van de boter en houd ze warm.
- Verwarm de oesterschelpen voor in een voorverwarmde oven (ca. 150 °C).
- Breng de crème fraîche aan de kook, roer de kruidenboter erdoor en houd deze ook warm houden.
- Bak de oesters voorzichtig bakken in overgebleven boter
- Verdeel de groenten over de schelpen en leg daarop de oesters. Giet het kruidenbotermengsel eroverheen.
- Garneer met zalm of steurkaviaar en een beetje kervel of dille en dien op op een bedje van grof zeezout en een takje zeewier.
Wijnadvies:
- Lekker erbij een Cremant de Bourgogne of opmerkelijk een dry martini 1 deel noilly prat mengen (roeren) met 2 delen dry gin. Serveren op een ijsblokje (laat die olijf gezien de begeleidende amuse maar weg).
Bron: Chef John Jansen
Bereidingstijd: ca. 25 minuten
Recente reacties