IJskoffie-amuse met karamelschuim

1 ster = slecht2 sterren = matig3 sterren = voldoende4 sterren = goed5 sterren = SUPER!! (8 stemmen, gemiddeld: 2,88 v/d 5)
Loading...

IJskoffie-amuse met karamelschuimIngrediënten voor ca. 8 stuks

  • 2 kopjes espresso
  • 2 theelepels rietsuiker
  • 4 eetlepels witte basterdsuiker
  • 1 theelepel boter
  • 1 dl water
  • 2 dl slagroom

Bereiding:

  1. Vermeng de hete espresso met de rietsuiker en vries deze in. Roer het ijs regelmatig om met een vork tot het geheel een korrelige structuur heeft gekregen. Bewaar het ijs tot gebruik in de vriezer.
  2. Smelt in een pan met dikke bodem de suiker met de boter en laat licht karamelliseren. Blus af met het water en de slagroom. Laat zachtjes koken tot alle suiker is opgelost en een mooie karamelsaus is verkregen.
  3. Schep de ijskoffie in glaasjes. Klop nu met een staafmixer de karamel schuimig en schep deze boven op de koffie. Garneer de amuses met een chocolade koffieboontje.
Bron: Amuses en andere heerlijke welkomsthapjes uit eigen keuken!
Bereidingstijd: ca. 15 minuten (excl. 3 uur vriestijd)
Deel dit bericht ...
FacebookTwitterPinterestGoogle+EmailWhatsAppDelen

Misschien vind je dit recept ook leuk ...

6 Reacties

  1. Frieda pasveer schreef:

    Moet je hier een Espressomachine voor hebben of kun je op een andere manier espresso meken

  2. christina schreef:

    Het karamelschuim bleef zo ‘waterig’en in verhouding teveel voor het ijs. Wat heb ik niet goed gedaan?

  3. Lilian schreef:

    Hallo Kaylee,

    Je maakt het ijs van de espresso en de suiker. Je hoeft er dus niet apart ijs bij te doen.
    Succes met het recept en eet smakelijk!

  4. kaylee schreef:

    hallo mijn vraag was word de espresso en suiker het ijs of moet er nog apart ijs bij? vriendelijke groet

  5. Rita schreef:

    Probeer het eens met zo’n kleine melkopschuimer op batterijen (ca. 2 euro bij Blokker of Giraf) en dan alleen boven aan de oppervlakte er overheen gaan. Dat gaat perfect, waarschijnlijk omdat je er daardoor veel lucht bij in “klopt”.

  6. Nelly schreef:

    De caramelsaus smaakt prima,ik krijg hem alleen niet schuimig. Hoe zou dat kunnen komen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Detail weergeven

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten