IJskoffie-amuse met karamelschuim
door Lilian ·

Add to favorites |





(
8 stemmen, gemiddeld:
2,88 v/d 5)

Loading...
Ingrediënten voor ca. 8 stuks
- 2 kopjes espresso
- 2 theelepels rietsuiker
- 4 eetlepels witte basterdsuiker
- 1 theelepel boter
- 1 dl water
- 2 dl slagroom
Bereiding:
- Vermeng de hete espresso met de rietsuiker en vries deze in. Roer het ijs regelmatig om met een vork tot het geheel een korrelige structuur heeft gekregen. Bewaar het ijs tot gebruik in de vriezer.
- Smelt in een pan met dikke bodem de suiker met de boter en laat licht karamelliseren. Blus af met het water en de slagroom. Laat zachtjes koken tot alle suiker is opgelost en een mooie karamelsaus is verkregen.
- Schep de ijskoffie in glaasjes. Klop nu met een staafmixer de karamel schuimig en schep deze boven op de koffie. Garneer de amuses met een chocolade koffieboontje.
Bron: Amuses en andere heerlijke welkomsthapjes uit eigen keuken!
Bereidingstijd: ca. 15 minuten (excl. 3 uur vriestijd)
Moet je hier een Espressomachine voor hebben of kun je op een andere manier espresso meken
Het karamelschuim bleef zo ‘waterig’en in verhouding teveel voor het ijs. Wat heb ik niet goed gedaan?
Hallo Kaylee,
Je maakt het ijs van de espresso en de suiker. Je hoeft er dus niet apart ijs bij te doen.
Succes met het recept en eet smakelijk!
hallo mijn vraag was word de espresso en suiker het ijs of moet er nog apart ijs bij? vriendelijke groet
Probeer het eens met zo’n kleine melkopschuimer op batterijen (ca. 2 euro bij Blokker of Giraf) en dan alleen boven aan de oppervlakte er overheen gaan. Dat gaat perfect, waarschijnlijk omdat je er daardoor veel lucht bij in “klopt”.
De caramelsaus smaakt prima,ik krijg hem alleen niet schuimig. Hoe zou dat kunnen komen?