Kleine schaaldierensalade met een Pernodsausje
door Lilian ·

Add to favorites |

Loading...
Ingrediënten voor ca. 8 stuks:
- 75 gram rivierkreeftenstaartjes, gekookt en gepeld
- 75 gram Hollandse garnalen
- 50 gram kokkels, gekookt
- 50 gram kleine, gekookte inktvistentakels op olie
- 1 sjalotje, fijngesneden
- 2 eetlepels peterselie, gehakt
- 1 tomaat, ontveld, zonder zaadjes, in blokjes gesneden
voor de saus:
- 3 eetlepels mayonaise
- 1 eetlepel crème fraîche
- 1 eetlepel Pernod
- 1 eetlepel tomatenketchup
- sap en rasp van 1 citroen
- versgemalen peper en zout
Bereiding:
- Meng in een ruime kom de schaaldieren door elkaar samen met het sjalotje, de peterselie en de tomaatblokjes.
- Roer de mayonaise glad met de crème fraîche, Pernod, de citroensap en de tomatenketchup. Breng op smaak met peper en zout.
- Schep de salade in 8 bakjes of glaasjes, schep de saus erop en garneer met brood of soepstengels en een takje groen.
- Strooi als laatste de geraspte citroen erover.
Bron: Amuses en andere heerlijke welkomsthapjes uit eigen keuken!
Bereidingstijd: ca. 15 minuten
Klinkt erg aantrekkelijk. Ik heb een vraagje, hoe kom ik aan de kokkels en inktvis? Kun je die in blik krijgen.
Ik zou de inktvis en de kokkels gewoon bij een goede viswinkel (of viskraam) bestellen.
Als ik dit maak wil iedereen altijd het recept hebben.
Heel erg lekker en verrassend met die Pernod.
Super Lekker!
Echt aan te raden