Ingrediënten voor 8 personen:
- 2 eetlepels olie
- 1 theelepel Indiase currypasta mild (pot à 283 gram)
- 500 ml kippenbouillon (van tablet)
- ½ blikje kokosmelk (à 400 ml)
- 1 citroen, schoongeboend en schil geraspt
- 8 zoetwater-reuzengarnalen groot (diepvries, zak à 450 g), ontdooid
- 1 theelepel zeezout, gemalen
- ½ theelepel chilipeper, fijngemalen
- 1 eetlepel korianderblaadjes, fijngesneden
- Materialen: grillpan
Bereiding:
- Verhit 1 eetlepel olie en fruit hierin de currypasta tot deze begint te geuren.
- Schenk de kippenbouillon en de kokosmelk erbij en breng zachtjes aan de kook.
- Schep 1 theelepel citroenrasp door de soep. Laat nog 5 minuten doorkoken.
- Bestrijk de gamba’s met 1 eetlepel olie en bestrooi ze met zeezout en chilipeper.
- Gril de gamba’s in 3-5 minuten rondom goudbruin.
- Schenk de soep in 8 kleine glaasjes, hang de garnaal over de rand. Bestrooi met de koriander.
Wijntip:
- De milddroge, kruidige, witte Jacob’s Creek semillion-sauvignon blanc uit Zuidoost-Australië maakt oosterse gerechten nog spannender.
Bron: Allerhande 13 – 2007
Bereidingstijd: 25 minuten
Voedingswaarde per persoon: 70 kCal
Heerlijk soepje, heb er nog wat heel fijn gesneden en vooraf gestoofde prei in gedaan
Vervang de citroen eens voor een stukje citroengras (sereh, toko), dit geeft een aziatische verfijnde smaak; wel even het stukje citroengras verwijderen voordat je de glaasjes opmaakt.
En marineer de gamba’s in olie met een fijngehakte teen knoflook en een opengesneden grote rode peper (lombok, zonder zaadlijsten); de scherpte van de peper zal door de olie subtiel aanwezig zijn itt tot chilipeper.
Zo krijgt dit gerecht een Indonesische twist!
Super! Zit in een dameskookclubje en heb het genaakt als amuse. Erg lekker en het ziet er erg leuk uit!
Mega!
Ik krijg regelmatig gasten en heb het net uitgeprobeerd, een aanrader!
Heel simpel en lekker!