Komkommerrolletjes met ham

1 ster = slecht2 sterren = matig3 sterren = voldoende4 sterren = goed5 sterren = SUPER!! (4 stemmen, gemiddeld: 2,50 v/d 5)
Loading...

komkommerrolletjes_met_ham Ingrediënten voor 6 personen:

  • 6 plakken gekookte achterham
  • 6 plakken rauwe ham
  • 1 komkommer
  • honing-tijmsaus (flesje)
  • 1 tomaat

Bereiding:

  1. Snijd zes mooie plakken van de tomaat voor de garnering. Snijd 6 plakjejes van de komkommer voor de garnering (3 aan elk uiteinde).
  2. Schaaf met een kaasschaaf in de lengte 6 dunne plakken met een groen randje van de komkommer. De eerste en de laatste plakken die hoofdzakelijk uit groen bestaan, worden niet gebruikt. Keer de komkommer halverwege om, zodat de plakken stevig blijven. Leg de komkommerplakken naast elkaar op het werkblad.
  3. Snijd de gekookte ham in repen die net zo breed zijn als de komkommer en beleg de plakken komkommer met gekookte ham.
  4. Bestrijk de ham dun met honing-tijmsaus en beleg met de rauwe ham die op de gewenste breedte wordt dubbel gevouwen.
  5. Rol de plakken komkommer op en zet ze met een houten prikker vast.
  6. Garneer de bordjes met een klein beetje honing-tijmsaus, een schijfje komkommer en een schijfje tomaat.

Tips:

  • De rolletjes kunnen een paar uur tevoren worden gemaakt en tot gebruik in de koelkast worden gezet.

Bron: Eigen recept, geïnspireerd door de Keurslager
Bereidingstijd: ca. 10 minuten
Voedingswaarde per persoon: ca. 55 kCal

Deel dit bericht ...
FacebookTwitterPinterestGoogle+EmailWhatsAppDelen

Misschien vind je dit recept ook leuk ...

10 Reacties

  1. Gijs Gijsbertsen schreef:

    lijkt mij lekker

  2. Esther schreef:

    De mosterd-dillesaus van Cook & Co is ook heerlijk! Ik ga hem met kerst maken voor de kinderen en vervang daarbij de rauwe ham door vleeswaren die ze lekker vinden, zoals snijworst of boterhammenworst.

  3. Loes schreef:

    Je kan de komkommerplakken ook tussen twee keukenpapiertjes leggen, dan zijn ze na 15 minuten al droog genoeg.

  4. De Tuyn der Smaecken schreef:

    @ Jeltje.
    Snij de komkommer minstens 4 uur van te voren met een dunschiller en leg de plakjes op een schone theedoek.
    Na 4 uur of later kan je een beter gerecht presenteren.

  5. Jeltje schreef:

    Ik had een probleem met al het vocht dat nog uit de komkommer komt zetten, als het gerechtje even staat. Dat zag er niet smakelijk uit.

  6. femke schreef:

    De honing thijm saus is niet per se voor de feestdagen.
    Ik werk bij albert heijn, en het flesje ligt gewoon bij het pad kruiden, soepen & sauzen!

  7. Lisette schreef:

    honing thijm saus kun je bij AH kopen. Die heeft nu speciaal voor de feestdagen een flesje waarmee je de borden mooi op kunt maken. (puntje aan een knijpfles, kun je mooi doseren) staat in een aparte display. in verschilende smaken te krijgen trouwens.
    succes

  8. Chantal schreef:

    Waar kan ik honingtijmsaus kopen?

  9. wordpress schreef:

    Nice wordpress site I’m impressed!

  10. Lianne schreef:

    Ook heerlijk met cocktail saus ipv honing-tijm.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Detail weergeven

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten