Kruidenpoffertjes met geitenkaas en honing

1 ster = slecht2 sterren = matig3 sterren = voldoende4 sterren = goed5 sterren = SUPER!! (Nog geen beoordeling)
Loading...

kruidenpoffertjes-met-geitenkaas-en-honing

Ingredienten voor 8 personen:

  • 1/3 pak poffertjesmix (Koopmans)
  • 1 eetlepel gehakte peterselie
  • 1 snufje gedroogde tijm
  • ½ eetlepel gedroogde basilicum
  • 1 eetlepel verse bieslook fijngesneden
  • 1 fijngesneden sjalotje
  • ½ teentje knoflook uitgeperst
  • 200 gram geitenkaas in plakjes
  • 2 eetlepels honing
  • 1 bosje radijsjes
  • 50 gram rucola
  • 8 kerstomaatjes

Bereiding:

  1. Bereid de poffertjesmix volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Roer de kruiden, knoflook en sjalot door het beslag en laat de smaken even intrekken.
  3. Bak vervolgens de poffertjes in een poffertjespan. Haal ze uit de pan en laat ze afkoelen.
  4. Verwarm de oven voor op 220ºC. Snijd de poffertjes over dwars door zodat er twee rondjes onstaan en leg op ieder half poffertje een plakje geitenkaas. Schep hierop een beetje honing. Dek dit af met het andere plakje en leg de poffertjes op een bakplaat met bakpapier en verwarm de poffertjes ca. 5 minuten.
  5. Zet per persoon 3 poffertjes op een voorverwarmd bordje en garneer ze met versgeraspte radijsjes, een toefje rucola en een doorgesneden kerstomaatje.

Tips:

  • Ook lekker met Leidse kaas of rookkaas i.p.v. geitenkaas.
  • Dit recept kan ook gebruikt worden als volledig nagerecht voor 4 personen. Gebruik dezelfde hoeveelheid ingrediënten maar verdeel deze dan over vier bordjes.
  • Stap 1 t/m 3 kunnen vooraf gedaan worden. Vul de poffertjes vlak voordat u begint met het diner/eten en bak ze vlak voor het serveren even af in de voorverwarmde oven.

Wijnadvies:

  • Valdenpeñ Crianza, Castillo de moral, Midden Spanje

Bron: Spar Succesrecepten
Bereidingstijd: 30 minuten

Deel dit bericht ...
FacebookTwitterPinterestGoogle+EmailWhatsAppDelen

Misschien vind je dit recept ook leuk ...

7 Reacties

  1. jan schreef:

    Ik ga t printen, heb ik alvast een kerstamuse voor de komende kerst

  2. Goedkope keukens schreef:

    Dat lijkt me smullen, een goed recept voor het weekend. mmmm

  3. Liesbeth schreef:

    Lijkt me ook lekker met gerookte zalm en creme fraiche.
    Deze ga ik zeker proberen!

  4. Barbara schreef:

    Leuk hapje! Lijkt me ook lekker met verse, zachte geitenkaas (Bettine Blanc of zo).

  5. sylvia schreef:

    gemaakt en zelfs onze 6-jarige vindt ze heerlijk. Ze waren al op voordat ze de kans kregen om af te koelen

  6. Stefan schreef:

    Dit vind ik zon bijzondere combi, dit ga ik zeker een keer proberen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Detail weergeven

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten