Ingredienten voor 8 personen:
- 1/3 pak poffertjesmix (Koopmans)
- 1 eetlepel gehakte peterselie
- 1 snufje gedroogde tijm
- ½ eetlepel gedroogde basilicum
- 1 eetlepel verse bieslook fijngesneden
- 1 fijngesneden sjalotje
- ½ teentje knoflook uitgeperst
- 200 gram geitenkaas in plakjes
- 2 eetlepels honing
- 1 bosje radijsjes
- 50 gram rucola
- 8 kerstomaatjes
Bereiding:
- Bereid de poffertjesmix volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Roer de kruiden, knoflook en sjalot door het beslag en laat de smaken even intrekken.
- Bak vervolgens de poffertjes in een poffertjespan. Haal ze uit de pan en laat ze afkoelen.
- Verwarm de oven voor op 220ºC. Snijd de poffertjes over dwars door zodat er twee rondjes onstaan en leg op ieder half poffertje een plakje geitenkaas. Schep hierop een beetje honing. Dek dit af met het andere plakje en leg de poffertjes op een bakplaat met bakpapier en verwarm de poffertjes ca. 5 minuten.
- Zet per persoon 3 poffertjes op een voorverwarmd bordje en garneer ze met versgeraspte radijsjes, een toefje rucola en een doorgesneden kerstomaatje.
Tips:
- Ook lekker met Leidse kaas of rookkaas i.p.v. geitenkaas.
- Dit recept kan ook gebruikt worden als volledig nagerecht voor 4 personen. Gebruik dezelfde hoeveelheid ingrediënten maar verdeel deze dan over vier bordjes.
- Stap 1 t/m 3 kunnen vooraf gedaan worden. Vul de poffertjes vlak voordat u begint met het diner/eten en bak ze vlak voor het serveren even af in de voorverwarmde oven.
Wijnadvies:
- Valdenpeñ Crianza, Castillo de moral, Midden Spanje
Bron: Spar Succesrecepten
Bereidingstijd: 30 minuten
Super lekker
Ik ga t printen, heb ik alvast een kerstamuse voor de komende kerst
Dat lijkt me smullen, een goed recept voor het weekend. mmmm
Lijkt me ook lekker met gerookte zalm en creme fraiche.
Deze ga ik zeker proberen!
Leuk hapje! Lijkt me ook lekker met verse, zachte geitenkaas (Bettine Blanc of zo).
gemaakt en zelfs onze 6-jarige vindt ze heerlijk. Ze waren al op voordat ze de kans kregen om af te koelen
Dit vind ik zon bijzondere combi, dit ga ik zeker een keer proberen!