Een bijzondere combinatie van appel, zuurkool, rookworst en confiture. Geproefd op een proeverij van de Hanos … zo lekker, dus gelijk gemaakt en hier op de website geplaatst.
Ingrediënten voor ca. 12 hapjes:
- ½ appel Goudreinet
- ca. 50 gram zuurkool
- ½ flesje bier
- ca. 100 gram wild zwijn rookworst (poelier)
- 2 eetlepels bosvruchtenconfiture
Bereiding:
- Verwarm de rookworst in kokend water (ca. 15 minuten).
- Kook de zuurkool ca. 7 minuten in het halve flesje bier. Giet de zuurkool af in een vergiet en laat deze afkoelen.
Schil ondertussen de appel, verwijder het klokhuis en snijd hem in dunne partjes. Leg 12 amuselepels klaar.
- Haal de rookworst uit het water en snijd hem in 12 plakjes van ongeveer 1 cm dik.
- Leg op elke lepel een partje appel. Leg daarbovenop een pluk zuurkool en een schijfje rookworst.
- Maak de hapjes af door er een halve theelepel confiture op te leggen.
- Serveer de hapjes lauw of koud.
Variatietips:
- Gebruik evt. runderrookworst i.p.v. wild zwijn rookworst.
- Kook de zuurkool in witte wijn i.p.v. bier.
Is deze amuse ook koud lekker? Wil hem heel graag maken maar moet hem van te voren kunnen voorbereiden.