Ingrediënten voor 18 stuks:
- 100 gram gerookte makreelfilet
- 3 eetlepels mayonaise
- ½ eetlepel mierikswortel (potje, Kühne)
- ½ eetlepel citroensap
- peper
- 6 gedroogde tomaatjes
- 18 snackcups of ronde toastjes
Bereiding:
- Verwijder het vel van de gerookte makreelfilet, snijd de vis in stukken en pureer ze met een staafmixer, samen met de mayonaise, mierikswortel en het citroensap.
- Breng de crème op smaak met peper. Bewaar tot gebruik in een afgesloten bakje.
- Snijd 6 gedroogde tomaatjes in reepjes. Leg 18 snackcups of ronde toastjes op een schaal en schep de makreelcrème erin. Verdeel de tomaatreepjes erover.
Tip:
- De makreelcrème kan ook met een spuitzak met kartelmondje op amuselepels gespoten worden.
Bron: Allerhande 13 – 2005
Bereidingstijd: ca. 10 minuten
Dat ziet er wel goed uit ik ga t met kers maken en m’n mening er over geven alvast bedankt
het hapje makreelcreme was zeer geslaagt gemaakt door mijn dochter was helemaal super djw de moeder
Laat de peper eens weg en doe als bovenstaand.
Ik heb iets meer mierikswortel gebruikt en iets minder citroen.
alternatief voor mierikswortel is wasabi.
Groetjes.
Jemig!!! Dat ziet er heerlijk uit.. Ga het zeker weten proberen!!!!!
Het ziet er superlekker uit!!
Ik wil het graag gaan proberen, maar is er ook een alternatief voor de mierikswortel?
Groetjes..
Ga het ook zeker proberen!
zal nadien mijn mening geven
Cosetta
Ik ga dit zeker proberen, lijkt me super.
Gerla
Ik heb iets meer mierikswortel gebruikt en iets minder citroen. Het werd zeer goed bevonden door de gasten en mezelf en dit recept zal ik zeker nog toepassen! Bedankt!
lekker dus, bdnkt
hans