Zelf een ragout maken is makkelijker dan je denkt … je vult er de kant-en-klare pasteibakjes mee, een takje verse kruiden erop en je hebt een heerlijke amuse.
Ingrediënten voor 12 hapjes:
- 100 gram verse roomkaas (bijv. Monchou)
- 100 gram gerookte zalm
- 1 bosuitje
- 1 doosje minipasteibakjes (12 stuks / Jos Poel)
- 2 eetlepels room
- 3 eetlepels verse peterselie
- 25 gram parmezaanse kaas
- peper en zout
Bereiding:
- Verwarm 1 pakje mini pasteibakjes in de oven (volgens de aanwijzing op de verpakking).
- Snijd de zalm in kleine snippers. Snijd het bosuitje in dunne ringetjes. Houd 12 plukjes peterselie achter voor de garnering en hak de rest fijn.
- Verwarm de verse roomkaas met de room, de vers geraspte parmezaanse kaas, de bosui en de peterselie al roerende tot een mooie saus.
- Warm de zalm in de saus mee, voeg zout en peper naar smaak toe en schep de ragout in de warme pasteibakjes.
- Garneer de pasteitjes met de achtergehouden plukjes peterselie.
Wijntip:
- een fruitige, zachte Pinot Blanc d’Alsace is dé ideale ‘borrelwijn’. Hij drinkt makkelijk en past bij de diverse (vis)hapjes.
Variatietips:
- Vervang de gerookte zalm door 100 gram Hollandse garnalen.
- Garneer de pasteitjes met foreleitjes voor een extra luxe uitstraling.
beste Sjef
boven aan zie je de minipasteitjes met zalmragout als amuse
dit lijk mij wel lekker daar maken we er 12 van en ook 12 uit glaasjes
wat vind jij hier van ?
frans