Minipasteitjes met zalmragout

1 ster = slecht2 sterren = matig3 sterren = voldoende4 sterren = goed5 sterren = SUPER!! (53 stemmen, gemiddeld: 3,36 v/d 5)
Loading...

Minipasteitjes met zalmragout

Zelf een ragout maken is makkelijker dan je denkt … je vult er de kant-en-klare pasteibakjes mee, een takje verse kruiden erop en je hebt een heerlijke amuse.

Ingrediënten voor 12 hapjes:

  • 100 gram verse roomkaas (bijv. Monchou)
  • 100 gram gerookte zalm
  • 1 bosuitje
  • 1 doosje minipasteibakjes (12 stuks / Jos Poel)
  • 2 eetlepels room
  • 3 eetlepels verse peterselie
  • 25 gram parmezaanse kaas
  • peper en zout

Bereiding:

  1. Verwarm 1 pakje mini pasteibakjes in de oven (volgens de aanwijzing op de verpakking).
  2. Snijd de zalm in kleine snippers. Snijd het bosuitje in dunne ringetjes. Houd 12 plukjes peterselie achter voor de garnering en hak de rest fijn.
  3. Verwarm de verse roomkaas met de room, de vers geraspte parmezaanse kaas, de bosui en de peterselie al roerende tot een mooie saus.
  4. Warm de zalm in de saus mee, voeg zout en peper naar smaak toe en schep de ragout in de warme pasteibakjes.
  5. Garneer de pasteitjes met de achtergehouden plukjes peterselie.

Wijntip:

  • een fruitige, zachte Pinot Blanc d’Alsace is dé ideale ‘borrelwijn’. Hij drinkt makkelijk en past bij de diverse (vis)hapjes.

Variatietips:

  • Vervang de gerookte zalm door 100 gram Hollandse garnalen.
  • Garneer de pasteitjes met foreleitjes voor een extra luxe uitstraling.
Bron: Eigen recept geïnspireerd door www.visrecepten.nl
Bereidingstijd: ca. 15 minuten
Deel dit bericht ...
FacebookTwitterPinterestGoogle+EmailWhatsAppDelen

Misschien vind je dit recept ook leuk ...

11 Reacties

  1. sjef klos schreef:

    beste Sjef
    boven aan zie je de minipasteitjes met zalmragout als amuse
    dit lijk mij wel lekker daar maken we er 12 van en ook 12 uit glaasjes
    wat vind jij hier van ?
    frans

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Detail weergeven

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten