Een zachte mouse van forel, sinaasappel, mierikswortel en dille. Een heerlijke combinatie!
Ingrediënten voor 6 personen:
- 1 sinaasappel
- 100 gram gerookte forel
- 125 ml slagroom
- ½ eetlepel geraspte mierikswortel
- 6 toefjes verse dille
Bereiding:
- Boen de sinaasappel schoon en trek met een canneleermesje 12 mooie slierten van de sinaasappel en rasp 1 eetlepel oranje schil dun af.
- Snijd de forel in stukken en pureer deze met 2-3 eetlepels slagroom in de keukenmachine.
- Klop de rest van de slagroom in een kom stijf en spatel de forelmengsel, mierikswortel, sinaasappelrasp en zout en peper naar smaak er luchtig door.
- Doe de mousse over in een spuitzak met grove kartelmond en laat hem in de koelkast in minstens 1 uur opstijven.
- Laat de slierten sinaasappelschil in wat water 5 minuten zachtjes koken en daarna op keukenpapier uitlekken.
- Spuit op 6 amuselepels een toef forelmousse en garneer met sinaasappelschil en toefjes dille.
Bron: Deka Recepten
Bereidingstijd: ca. 20 minuten + 1 uur opstijven
typisch Nederlands : beschaamd voor jullie eigen taal en bijgevolg slechte vertalingen gebruiken ! Wees jezelf en respecteer je moedertaal zelfs in de keuken kan dat perfect : wat dacht je van “zalig zachte forelschuim” want mousse = schuim en de rest zegt wat het recept is.
Vervang de slagroom eens door een bakje roomkaas en het is erg lekker op stokbrood of toastjes
Hoe lang van te voren kan ik deze amuse maken???
Dit ziet er erg lekker uit! Waar koop ik mierikswortel?
Volgens mij kun je het gewoon in de supermarkt vinden. En anders even langs de groenteboer, die kan je er vast aan helpen.
Adriaan, als er zoveel vis is, laat een rookoventje overkomen en rook de vis zelf. Wanneer je zelf gaat roken heb je direct al heel veel goedkope originele ingrediënten voor je recepten. Wel een grote uitdaging,succes!
Wie OH WIE kan mij helpen aan recepten voor een smakelijke amusepepel. Ik start een restaurantje op in Sihanoukville (de badplaats van Cambodja.
De traditionele gerechten zijn overal te koop en erg goedkoop.Ik wil graag bijzondere gerechten. Voor de touristen blijft het blijft het bij piza en pannekoeken. Dit gerecht lijkt me smakelijk maar gerookte vis is hier niet.
Wel veel vis en grote gamba’s.
Mensen leuk recept, dit zelfde zou je ook met gevogelte of vlees kunnen doen, alleen moet je dan wat andere ingredienten erbij verzinnen. En Jean bedoelde het denk ik goed, er bestaat altijd nog een woordenboek om gerechten of recepten te vertalen..
Voor mijn vrienden is dit recept een van mijn specialiteiten geworden.
Iedereen vindt het lekker.
Ik was op zoek naar een fijne amuse, en ik heb hem nu gevonden.
Ik wordt alleen niet erg vrolijk van mensen die het nodig vinden correcties op taalgebruik te moeten melden.
Jean, heb je weleens gezegd: ik heb een cadeau gekregen. Ja ??? moet je vortaan geschenk zeggen in plaats vsan cadeau.
Ik heb nu geen tijd meer, ik ga de amuse maken.
Jules.
deze komt zeker op tafel en dan in met de nederlandse tekst