Een zachte mouse van forel, sinaasappel, mierikswortel en dille. Een heerlijke combinatie!
Ingrediënten voor 6 personen:
- 1 sinaasappel
- 100 gram gerookte forel
- 125 ml slagroom
- ½ eetlepel geraspte mierikswortel
- 6 toefjes verse dille
Bereiding:
- Boen de sinaasappel schoon en trek met een canneleermesje 12 mooie slierten van de sinaasappel en rasp 1 eetlepel oranje schil dun af.
- Snijd de forel in stukken en pureer deze met 2-3 eetlepels slagroom in de keukenmachine.
- Klop de rest van de slagroom in een kom stijf en spatel de forelmengsel, mierikswortel, sinaasappelrasp en zout en peper naar smaak er luchtig door.
- Doe de mousse over in een spuitzak met grove kartelmond en laat hem in de koelkast in minstens 1 uur opstijven.
- Laat de slierten sinaasappelschil in wat water 5 minuten zachtjes koken en daarna op keukenpapier uitlekken.
- Spuit op 6 amuselepels een toef forelmousse en garneer met sinaasappelschil en toefjes dille.
Bron: Deka Recepten
Bereidingstijd: ca. 20 minuten + 1 uur opstijven
Of spuit of spatel de mousse/ schuim, of hoe je het wilt gaan noemen, een op een stukje komkommer van ongeveer 1 cm dik, een klein beetje uitgehold met een lepeltje maar niet door en door natuurlijk.