Ingrediënten voor 12 personen:
- 1 bol mozarella
- 3 tomaten
- 4 eetlepels olijfolie
- 3 eetlepels witte balsamicoazijn
- peper en zout
- 12 plakjes parmaham
- 12 blaadjes basilicum
- 1 krop ijsbergsla
Bereiding:
- Snijd mozarella en tomaat in blokjes, meng deze in een kom met de olijfolie en de azijn. Breng verder op smaak met peper en zout.
- Haal 12 mooie blaadjes van de ijsbergsla om onder de amuse op de lepel te leggen. Rol de plakjes ham op.
- Leg 12 eetlepels of amuselepels klaar. Leg op elke lepel een blaadje sla.
- Schep hierop een lepel tomaat-mozarella-mengsel.
- Garneer met een rolletje ham en maak af met een blaadje verse basilicum.
Bron: Ken Noydens
Bereidingstijd: ca. 15 minuten
voor het kets-diner moet ik een amuse maken voor de familie. het lijkt me lekker dus ik ga het zeker proberen!
ik heb de ham als een bloemetje er op gedaan staat erg leuk en i.p.v.basilicum een vers takje peterselie
heerlijk
Eenvoudig en heerlijk!!!!
Je dit ook presenteren als een lolly. Maak er een bolletje van, plaats op prikkers en zet de prikkers in een plankje!
Een heel fris hapje, goed gesmaakt. En ik heb het zonder ijsbergsla opgediend en met bruine balsamicoazijn … en ik vergat bovendien de basilicum en … de seranoham was te dik gesneden …
Het enige echte verbeterpunt is de ham flinterdun te snijden!