Oesters, gegratineerd met tomaat

1 ster = slecht2 sterren = matig3 sterren = voldoende4 sterren = goed5 sterren = SUPER!! (Nog geen beoordeling)
Loading...

oesters-gegratineerd-met-tomaatIngrediënten voor 12 personen:

  • 12 verse oesters
  • 2 tomaten
  • 2-3 eetlepels verse bieslook, fijngeknipt
  • 75 ml slagroom
  • 3 eetlepels geraspte kaas

Bereiding:

  1. Steek de oesters een voor een open door ze in een hand tussen een dubbelgevouwen doek vast te houden, met een (oester)mes de schelpen open te wrikken en de sluitspier door te snijden.
  2. Schenk het vocht uit de schelpen met oesters en leg de schelpen met de oesters op een bakplaat.
  3. Halveer de tomaten, verwijder de zaadjes en snijd ze in blokjes. Verdeel de tomaat en bieslook over de schelpen.
  4. Klop de slagroom halfstijf met de geraspte kaas en schep de room in de oesters.
  5. Schuif de bakplaat 10 cm onder een hete grill en laat de oesters in enkele minuten licht kleuren en gaar worden.

Bron: Deka Recepten
Bereidingstijd: ca. 30 minuten

Deel dit bericht ...
FacebookTwitterPinterestGoogle+EmailWhatsAppDelen

Misschien vind je dit recept ook leuk ...

2 Reacties

  1. J.van de meerssche schreef:

    Beste tip ooit

  2. De Tuyn der Smaecken schreef:

    Een advies.

    Steek de oesters niet open maar leg ze in de magnetron.
    Duw op de stopknop als ze open zijn dan raak je ook het teveel aan zeewater kwijt.
    Dat komt de smaak ten goede.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Detail weergeven

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten