Oosterse carpaccio op kroepoek
door Lilian ·

Add to favorites |





(
32 stemmen, gemiddeld:
4,03 v/d 5)

Loading...
Ingrediënten voor 8 amuses:
- 2 bosuitjes
- 3 bolletjes gember (uit een pot)
- 1 eetlepel gembersiroop
- 2 eetlepels arachideolie
- 2 theelepels wittewijnazijn
- 1 eetlepel sojasaus
- tabasco
- 200 gram carpaccio
- 2 grote plakken kroepoek
Bereiding:
- Snijd het ene bosuitje in dunne ringetjes en het andere in lange, dunne reepjes. Snijd de gember in kleine stukjes.
- Roer in een schaal de ringetjes bosui, de gembersiroop en de olie, azijn en sojasaus door elkaar. Breng op smaak met enkele druppels tabasco.
- Halveer de plakjes carpaccio. Snijd met een gekarteld mes de plakken kroepoek voorzichtig in 8 gelijke stukken.
- Beleg de kroepoek met de carpaccio. Druppel voorzichtig het sausje erover en leg daarna de reepjes bosui en de stukjes gember erop. Serveer direct.
Bron: Allerhande
Bereidingstijd: ca. 10 minuten
Super! Gebruik dit recept al meerdere jaren – het staat ieder jaar weer op het lijstje van onze gasten!
Ipv plakken kroepoek pak je toch zeker de kleine stukjes? Niet moeilijk doen als het gemakkelijk kan!!!
Dit gaan we zeker maken morgen, familievrienden komen namelijk langs. Eerst een heerlijk gazpacho’tje (koud Spaans soepje) wellicht met een bruschetta. Past er erg goed bij. Zij nemen de wijn mee, dus daar hoeven we ons geen zorgen om te maken! 😉 Suggesties voor het hoofdgerecht?!!!! Doeidoei! Wilma en Janbol.
heel leuk idee vandaag voor de traiteur opleiding gebruikt met een eigen draai. alleen die bosui moet eigenlijk wel eerst geblancheerd worden toch?
Hoop dat de fam.het lekker vind
Ik a direcht beginnen!
Morgen jarig en dit staat zeker op de lijst van ‘borrelhapjes’!
Dank je wel voor het prachtige recept.
Zeer smakelijk ,makkelijk te maken
ziet er erg leuk uit en zeer origineel