Oosterse carpaccio op kroepoek

1 ster = slecht2 sterren = matig3 sterren = voldoende4 sterren = goed5 sterren = SUPER!! (32 stemmen, gemiddeld: 4,03 v/d 5)
Loading...

Oosterse carpaccio op kroepoekIngrediënten voor 8 amuses:

  • 2 bosuitjes
  • 3 bolletjes gember (uit een pot)
  • 1 eetlepel gembersiroop
  • 2 eetlepels arachideolie
  • 2 theelepels wittewijnazijn
  • 1 eetlepel sojasaus
  • tabasco
  • 200 gram carpaccio
  • 2 grote plakken kroepoek

Bereiding:

  1. Snijd het ene bosuitje in dunne ringetjes en het andere in lange, dunne reepjes. Snijd de gember in kleine stukjes.
  2. Roer in een schaal de ringetjes bosui, de gembersiroop en de olie, azijn en sojasaus door elkaar. Breng op smaak met enkele druppels tabasco.
  3. Halveer de plakjes carpaccio. Snijd met een gekarteld mes de plakken kroepoek voorzichtig in 8 gelijke stukken.
  4. Beleg de kroepoek met de carpaccio. Druppel voorzichtig het sausje erover en leg daarna de reepjes bosui en de stukjes gember erop. Serveer direct.
Bron: Allerhande
Bereidingstijd: ca. 10 minuten
Deel dit bericht ...
FacebookTwitterPinterestGoogle+EmailWhatsAppDelen

Misschien vind je dit recept ook leuk ...

9 Reacties

  1. Marita schreef:

    Super! Gebruik dit recept al meerdere jaren – het staat ieder jaar weer op het lijstje van onze gasten!

  2. Elly schreef:

    Ipv plakken kroepoek pak je toch zeker de kleine stukjes? Niet moeilijk doen als het gemakkelijk kan!!!

  3. Janbol te Wierik schreef:

    Dit gaan we zeker maken morgen, familievrienden komen namelijk langs. Eerst een heerlijk gazpacho’tje (koud Spaans soepje) wellicht met een bruschetta. Past er erg goed bij. Zij nemen de wijn mee, dus daar hoeven we ons geen zorgen om te maken! 😉 Suggesties voor het hoofdgerecht?!!!! Doeidoei! Wilma en Janbol.

  4. nicolien schreef:

    heel leuk idee vandaag voor de traiteur opleiding gebruikt met een eigen draai. alleen die bosui moet eigenlijk wel eerst geblancheerd worden toch?

  5. jac schreef:

    Hoop dat de fam.het lekker vind

  6. Grietje schreef:

    Morgen jarig en dit staat zeker op de lijst van ‘borrelhapjes’!
    Dank je wel voor het prachtige recept.

  7. lenette schreef:

    Zeer smakelijk ,makkelijk te maken

  8. nico valk schreef:

    ziet er erg leuk uit en zeer origineel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Detail weergeven

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten