Pancettahapjes met gekaramelliseerde sjalot
door Lilian ·

Add to favorites |





(
33 stemmen, gemiddeld:
3,61 v/d 5)

Loading...
Ingrediënten voor 8 personen:
- 3 sjalotjes
- 20 g boter
- 1 eetlepel suiker
- 3 eetlepel crema di balsamico (Ca’ del cristo, flesje 250 ml)
- 75 g cranberrypaté
- 8 plakjes pancetta (Italiaans spek)
Bereiding:
- Snijd de sjalotjes in plakjes. Smelt de boter in een steelpan en fruit hierin de sjalotjes tot ze zacht en glazig zijn.
- Voeg suiker en crema di balsamico toe en laat het geheel in 30 minuten op laag vuur karamelliseren.
- Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag. Verdeel de paté in acht blokjes en wikkel ieder blokje in een plak pancetta.
- Bak in de droge koekenpan de pakketjes 2-3 minuten tot de pancetta krokant is.
- Leg acht eetlepels klaar. Verdeel de sjalotjes over de lepels en leg er de pancettahapjes op.
Bron: Allerhande 13 – 2006
Bereidingstijd: 35 minuten
Voedingswaarde per persoon: 125 kilocalorieën
Complimenten nog zo”n super recept – ook deze wordt regelmatig gevraagd!
Het is niet alleen bijzonder lekker maar ziet er ook zo leuk uit!
Zojuist heb ik het gemaakt voor morgen. Het is echter een grote bol geworden. Had het misschien toch korter dan de dertig minuten gemoeten?
Je moet echt de crema di balsamico nemen. gewone balsamico azijn is te dun en te zuur.
Mijn complimenten voor de recepten plus website. Ziet er geweldig uit