Pancettahapjes met gekaramelliseerde sjalot
door Lilian ·

Add to favorites |





(
33 stemmen, gemiddeld:
3,61 v/d 5)

Loading...
Ingrediënten voor 8 personen:
- 3 sjalotjes
- 20 g boter
- 1 eetlepel suiker
- 3 eetlepel crema di balsamico (Ca’ del cristo, flesje 250 ml)
- 75 g cranberrypaté
- 8 plakjes pancetta (Italiaans spek)
Bereiding:
- Snijd de sjalotjes in plakjes. Smelt de boter in een steelpan en fruit hierin de sjalotjes tot ze zacht en glazig zijn.
- Voeg suiker en crema di balsamico toe en laat het geheel in 30 minuten op laag vuur karamelliseren.
- Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag. Verdeel de paté in acht blokjes en wikkel ieder blokje in een plak pancetta.
- Bak in de droge koekenpan de pakketjes 2-3 minuten tot de pancetta krokant is.
- Leg acht eetlepels klaar. Verdeel de sjalotjes over de lepels en leg er de pancettahapjes op.
Bron: Allerhande 13 – 2006
Bereidingstijd: 35 minuten
Voedingswaarde per persoon: 125 kilocalorieën
Niets teveel gezegd, want dit is echt een heerlijk hapje en ziet er ook nog eens leuk uit! Gisteren voor het eerst gemaakt met vrienden en iedereen was er zeer over te spreken.
Voor herhaling vatbaar!
Alleen vond ik de crema di balsamico moeilijk te krijgen, maar uiteindelijk bij de Xl AH toch gevonden.
En nog een tip, maak niet te grote pakketjes van de pancetta met cranberry pate, ik heb de plakken gehalveerd.
Wat maakt dat nou toch uit, als `t maar lekker is, gezeur…
Is een recept uit de Allerhande!!!!!!!!!!!!!!!
Dat klopt, als je goed kijkt staat dat ook keurig in de bronvermelding onderaan het recept.
het smaakte naar meer dus heb er een beetje zout&peper toegevoegt!'{gewoon helemaal het einde}
het was echt een pure smaak sensatie! top gewoon! ,ik raad het echt iedereen aan!
ik heb dit recept gemaakt en was heerlijk
Het moet warm gegeten worden. Hij staat per ongeluk in de verkeerde categorie. Ik ga het gelijk aanpassen.
Moet dit gerechtje nu warm of koud gegeten worden?
Bovenaan in categorie wordt het als koud aangeduid!
Hoi,
Ik heb de sjalotjes nu al twee keer opnieuw geprobeerd maar het smaakt steeds branderig. Ik heb hem op mn kleinste pit gezet met het vuur zo laag mogelijk maar het blijft toch te hard koken denk ik. Iemand tips?
Wij hebben deze vorig jaar gemaakt. Erg lekker!