Romige zuurkool met krenten en spekreepjes

1 ster = slecht2 sterren = matig3 sterren = voldoende4 sterren = goed5 sterren = SUPER!! (9 stemmen, gemiddeld: 4,00 v/d 5)
Loading...

Romige zuurkool met krenten en spekreepjesIngrediënten voor 4 personen:

  • 100 gram ontbijtspek
  • 1 sjalotje
  • 2 eetlepels krenten
  • 1 eetlepel amandelsnippers
  • 1 eetlepel suiker
  • ½ dl witte wijn
  • 1½ dl room
  • 150 gram zuurkool

Bereiding:

  1. Verwarm de oven op 180°C. Verdeel de plakjes spek over een ovenplaat en bak ze in de oven licht krokant.
  2. Spoel de zuurkool uit en knijp het vocht eruit.
  3. Verhit een pan met een beetje olie. Fruit de gesnipperde sjalot en de hele krenten en voeg de amandelsnippers en suiker toe.
  4. Blus het geheel af met de wijn en breng het aan de kook. Doe de room erbij en breng het mengsel op smaak met zout en peper.
  5. Voeg de zuurkool toe en laat het vocht inkoken.
  6. Serveer de zuurkool op amuselepels en garneer met in reepjes gesneden krokant spek.

Bron: De Telegraaf – Ramon Beuk
Bereidingstijd: ca. 15 minuten

Deel dit bericht ...
FacebookTwitterPinterestGoogle+EmailWhatsAppDelen

Misschien vind je dit recept ook leuk ...

13 Reacties

  1. Rudy schreef:

    Ik verving voor het Kerstmaal de krenten voor gedroogde cranberry’s. Top!

  2. Rudy schreef:

    Knapperige reepjes spek? Dat leerde ik van mijn familie in de USA: op een bord, afdekken met keukenpapier, en dan in de magnetron. Zo mooi knapperig krijg je ze op geen enkele andere manier.
    Ik zet de magnetron op 600 Watt. Dan ongeveer 4 minuten. Even omdraaien en er voor zorgen dat aan het keukenpapier vastgekleefde delen weer los raken. Dan nog ongeveer 3 minuten. Hou ze in de gaten. Soms gaat het in het midden sneller, of andersom.
    Kies een bord dat goed bestand is tegen de magnetron. Een aardewerken bord wordt lekker heet, en dat komt het resultaat wel ten goede, maar kan daardoor ook barsten. Kies geen bord met kleurig glazuur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Detail weergeven

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten