Ingrediënten voor 4 personen:
- 100 gram ontbijtspek
- 1 sjalotje
- 2 eetlepels krenten
- 1 eetlepel amandelsnippers
- 1 eetlepel suiker
- ½ dl witte wijn
- 1½ dl room
- 150 gram zuurkool
Bereiding:
- Verwarm de oven op 180°C. Verdeel de plakjes spek over een ovenplaat en bak ze in de oven licht krokant.
- Spoel de zuurkool uit en knijp het vocht eruit.
- Verhit een pan met een beetje olie. Fruit de gesnipperde sjalot en de hele krenten en voeg de amandelsnippers en suiker toe.
- Blus het geheel af met de wijn en breng het aan de kook. Doe de room erbij en breng het mengsel op smaak met zout en peper.
- Voeg de zuurkool toe en laat het vocht inkoken.
- Serveer de zuurkool op amuselepels en garneer met in reepjes gesneden krokant spek.
Bron: De Telegraaf – Ramon Beuk
Bereidingstijd: ca. 15 minuten
kan het ook in een glaasje
moet de spek ook warm zijn
Dat is meestal wel het lekkerste
Lijkt me erg lekker maar kan het ook in een glaasje
Lekkere amuse. Zeer gemakkelijk te maken.
De hoeveelheden zijn echter wel te veel voor vier personen. Je kan eerder rekenen op 8 personen met deze hoeveelheden.
Hallo,
Ik heb deze amuse al verschillende keren gemaakt met groot succes. Vandaag weer voor andere gasten. Het is makkelijk en goed van te voren klaar te maken.
Mvg. Gerry
heb het nu pas ontdekt ! augustus 2010.
maar…beter laat dan noot!
Ben dol op amuse hapjes (om ze klaar te maken en …op te eten!)
dit lijkt me super lekker, en bovendien weer eens wat anders, bedankt,
mvg. Jose Aarns
zou dit koud/lauw ook lekker zijn?
Ik doe de catering voor 100 man,
dus warm wordt wel lastig…
Zeer zachte smaak, gasten vroegen allemaal om het recept, de zuurkool gemakkelijk van tevoren klaar te maken.
Hallo Else
Het is echt een aanrader, de sterke zuurkool smaak verdwijnt volledig in de zoute smaak van de room en suiker. Ik had alleen moeite om een mooie knapperige reepjes spek te maken. Heb het vervangen met voorgesneden spekjes van de supermarkt wat ook heerlijk was!
Hallo,
Dit ga ik maken voor de kerstdagen. De andere amuses lijken mij ook heerlijk, maar mijn man houdt niet van vis. Dus dit is een goede oplossing.
Bedankt. Ik ben benieuwd.