Een simpel en makkelijk te maken lepelamuse met een vleugje mierikswortel door de geitenkaas … houd het simpel, dan krijg je vaak het beste resultaat.
Ingrediënten voor 8 lepelhapjes:
- 8 plakjes rosbief
- 100 gram geitenkaas
- ½ eetlepel groene pesto alla Genovese
- ½ theelepel mierikswortel
- een paar druppels truffelolie
- een paar kappertjes
- 1 lente-ui
Nog meer nodig:
- 8 amuselepels
Bereiding:
- Leg 8 amuselepels klaar. Leg op elke lepel een tot een roosje opgevouwen plakje rosbief. Je maakt een roosje door het plakje twee keer dubbel te vouwen totdat er een kwart rondje ontstaat. Dit rondje vouw je weer open tot een roosje.
- Meng in een schaaltje de geitenkaas met de pesto, de mierikswortel en een paar druppels truffelolie. Schep een beetje geitenkaasmengsel op elke rosbiefroosje.
- Snijd een paar dunne ringetjes van het lente-uitje, deze zijn voor de garnering. Garneer de amuses met de lente-ui en een paar kappertjes.
Tips:
- Vervang de kappertjes door een paar stukjes fijngesnipperde augurk (zoet-zuur)
Wijntip:
- De Manzanilla sherry Solear van wijnhuis Barbadillo is de beste van Spanje. Hij heeft een iets ziltige smaak met een heerlijke frisse droge afdronk. De sherry is lekker als aperitief met daarbij deze lekker amuse met rosbief en geitenkaas.
Recente reacties