Op de kerst-proeverij van de Hanos aten we deze amuse … de combinatie van smaken is bijzonder, maar erg lekker. Zelf ben ik geen fan van blauwschimmelkaas, maar in deze combinatie is hij echt lekker!
Ingrediënten voor 6 personen:
- 250 ml Qimiq (gekocht bij de horeca-groothandel, zie ook website)
- 75 gram Sinaasappelmarmelade
- 3 eetlepels Grand Manier
- 100 gram Vijgen kontijt (potje)
- 50 gram Danisch Blue (of andere blauw schimmelkaas)
- 6 hoge amuseglaasjes
Bereiding:
- Klop de Qimiq glad met een mixer. Voeg de sinaasappelmarmelade en de Grand Manier toe en roer hier een glad mengsel van.
- Snijd de Danisch Blue in kleine brokjes.
- Vul de glaasjes voorzichtig met de sinaasappelroom, gebruik evt. een spuitzak met een glad spuitstuk.
- Schep hierop 2 tot 3 theelepels vijgen konfijt.
- Verdeel de Danisch Blue over de glaasjes en steek er kleine lepeltjes in.
Tips:
- Houden uw gasten niet van (blauwschimmel) kaas, vervang de kaas dan door enkele verse frambozen per glaasje.
Wijntip:
- Een zoete witte muskaatwijn, zoals Moscato d’Asti past hier goed bij.
Bron: Geproefd bij de Horeca-groothandel
Bereidingstijd: ca. 10 minuten
ik denk dat klop klop een goed alternatief is, en dat is in de supermarkt gewoon te koop of je pakt houdbare slagroom
naar aanleiding van dit recept heb ik informatie opgevraagd bij de leverancier van QimiQ over het hoe en wat, ben benieuw wat za gaan antwoorden, lijkt mij een super produkt, merci om middels dit recept hier kennis mee te laten maken, dikke pluim!
Een topper! Inplaats van de Cimig geslagen slagroom gebruikt. Ook dan een topper.
Wij hebben de Qimiq bij de Hanos gekocht. Je kunt het wellicht ook maken met sinaasappelkwark (bijv. Almhof).
Bij welke groothandel kan ik Qimiq kopen. Is er een ander product dat hier op lijkt? Bedankt!
Het gaat om de smaak, en ik vond het heerlijk
Nog heel erg bedankt hiervoor.
Voor het eerst gemaakt en veel complimenten gekregen.
nogmaals bedankt
Het is Danish Blue, niet Danisch Blue