Ingrediënten voor 12 stuks:
- 1 blikje tonijn op water (uitlekgewicht ca. 150 gram)
- 3 eetlepels Tartare Saus (pot à 350 ml van D&L)
- Peper en Zout
- 1 blikje perziken op siroop (halfjes)
- IJsbergsla (of andere sla voor de garnering)
Bereiding:
- Laat de tonijn goed uitlekken en maak hem fijn met een vork. Meng de tonijn met twee eetlepels saus. Breng op smaak met peper en zout.
- Snijd de perziken in partjes (ter groote van lepel).
- Leg 12 eetlepels of amuselepels klaar en leg op elke lepel een blaadje sla.
- Maak met behulp van twee eetlepels een quenelle van de tonijnsalade en leg deze op het blaadje sla.
- Garneer de tonijnsalade met een stukje perzik.
Tip:
- Een quenelle = een ovaalvormig garnituur, traditioneel van vismousseline, maar tegenwoordig elk ingrediënt dat als ovaal wordt opgediend.
Bron: Ken Noydens
Bereidingstijd: ca. 15 minuten
benodigheden zijn 3 el tartare saus, maar bij de bereiding worden er 2 el vermeld. Wat is correct?