Ingrediënten voor 8 personen:
- 1 stuk tonijn (ca. 120 gram), in kleine blokjes gesneden
- 1 theelepel sojasaus
- 1 theelepel limoensap
- chilivlokken (molen)
- 2 bosuitjes, fijngesneden
Bereiding:
- Schep de blokjes tonijn om met de sojasaus en het limoensap.
- Breng op smaak met zout en gemalen chilivlokken. Indien je niet van (heel) pittig houdt, gebruik dan niet te veel chilivlokken.
- Verdeel de tonijntartaar over 8 glaasjes en bestrooi met de bosuitjes.
Bron: Allerhande 13 – 2007
Bereidingstijd: 10 minuten
Voedingswaarde per persoon: 20 kCal
Leuk, staat ook op de website Allerhande.
Deze amuse is top! Zo simpel om te maken maar zeer culinair. Wel superverse tonijn gebruiken..als je een goed stukje tonijn hebt dan is dat het halve werk.
Heb het nu al een paar keer gemaakt, zowel op een lepeltje alsmin een glaasje. Kan allebei heel goed.
Hij staat overmorgen weer op het menu.
Geen vlees!! Rauwe tonijn is zachter dan de zachtste steak en zeker zo lekker. Als afwerking doe ik er een paar schilfers parmesan op. Geen geraspte hé. Ik maak het de dag op voorhand zodat het heel goed kan marineren. Hoeft niet natuurlijk. Ook draai ik er heeeeel fijn gekapte ajuintjes tussen. Experimenteren is een beetje de boodschap.
Een versnipperd stukje nori en een heel klein beetje geroosterd maanzaad erover zijn een lekkere toevoeging. Ik gebruik bij tonijn juist een zoute lichte sojasaus (kikkoman. Vleesvervanger: carpaccio, maar dan wel met een zoete sojasaus.
Wat is lekker om als vlees variatie te gebruiken voor mensen die geen vis mogen of lusten?
Een zoete sojasaus, bijv. Ketjap Manis van Conimex