Ingrediënten voor 8 personen:
- 1 stuk tonijn (ca. 120 gram), in kleine blokjes gesneden
- 1 theelepel sojasaus
- 1 theelepel limoensap
- chilivlokken (molen)
- 2 bosuitjes, fijngesneden
Bereiding:
- Schep de blokjes tonijn om met de sojasaus en het limoensap.
- Breng op smaak met zout en gemalen chilivlokken. Indien je niet van (heel) pittig houdt, gebruik dan niet te veel chilivlokken.
- Verdeel de tonijntartaar over 8 glaasjes en bestrooi met de bosuitjes.
Bron: Allerhande 13 – 2007
Bereidingstijd: 10 minuten
Voedingswaarde per persoon: 20 kCal
Lijkt me heel lekker om voor de kerst te maken! Wat voor sojasaus kan ik het beste gebruiken? Aangezien je verschillende soorten hebt..
Je kunt de tonijn wel alvast een kleine blokjes snijden. De rest zou ik pas net voor het opdienen klaarmaken. Ik ben bang dat de smaak te sterk wordt als het gerecht al een dag van tevoren wordt klaargemaakt.
Maar ik heb het zelf nog niet geprobeerd.
kan dit heerlijke gerechtje ook een dag eerder alvast worden klaargemaakt of beinvloed dit de smaak heel erg??
Heerlijk recept, maar ook met zalm is dit verrukkelijk.
Ria
Lekkere variatie:
kleine stukjes rauwe tonijn, verse koriander en verse bieslook mengen en op smaak brengen met citroensap, olijfolie en peper en zout.
Het klinkt helemaal super!
Hoelang van te voren kun je dit recept klaarmaken?
Ik krijg namelijk ruim 30 mensen op bezoek die ik dit graag als amuse zou serveren. Alvast bedankt voor de reactie.
WAUW!!!!!!! wat een super recept, zo zie je maar dat simpel heel lekker kan zijn!!!!! Echt de topper van de avond!!! een 10+
Supergerecht!!
Zeker voor herhaling!
Wat een overheerlijke amuse! Smaakvol tot in de kleinste details en o zo makkelijk om te maken… Een dikke 9.
Wij hebben dit al eens voor het kerstdiner gemaakt. Zoooo lekker, iedereen wilde gelijk het recept hebben!