Vijgen met kaas en crema di balsamico
door Lilian ·

Add to favorites |





(
7 stemmen, gemiddeld:
2,71 v/d 5)

Loading...
Ingrediënten voor 8 personen:
- 2 verse vijgen
- 50 gram pittige geraspte kaas (bv. grana padano), in schilfers
- enkele druppels crema di balsamico (Ca’ del cristo, flesje 250 ml)
Bereiding:
- Snijd elke vijg in vier partjes. Leg acht eetlepels klaar.
- Leg op elke lepel een partje vijg en enkele schilfers kaas.
- Druppel er wat crema di balsamico over.
Bron: Allerhande 13 – 2006
Bereidingstijd: 5 minuten
Voedingswaarde per persoon: 35 kilocalorieën
lekker hapje ik kom het heel toevallig tegen… maar ik heb het wel is vaker gemaakt, heel lekker als je de vijjg even een tikje in de oven geeft, op ong. 180 graden, tot hij gaar/warm is dan gorgonzola erop en nog heel even dat de gorgonzola licht gesmolten is, echt heerlijk
Lekker hapje… simpel en snel klaar!
Als de vijg niet gekookt of geconfeit is , kan men de schil niet eten!
Rik uit Retie
Ja loesewies.
Ontschillen is onnodig.
Bovendien komt het de smaak ten goede.
wordt de schil meegegeten?