Ingrediënten voor ca. 8 stuks:
- 100 gram verse geitenkaas
- 1 eetlepel honing
- 1 eetlepel truffelsalsa of verse truffel (delicatessenwinkel)
- versgemalen peper en zout
- 2 sneedjes witbrood
- een paar blaadjes veldsla voor de garnering
- 8 amuselepels voor het serveren
Bereiding:
- Roer de geitenkaas glad in een kom samen met de honing en truffel. Breng op smaak met peper en zout.
- Verpak de kaas in plasticfolie en laat de smaken een nachtje intrekken in de koelkast.
- Schep de volgende dag bolletjes van de geitenkaas ter grootte van een knikker en bewaar deze in de koeling tot gebruik.
- Steek met een borrelglaasje 8 rondjes uit de sneedjes witbrood en bak de toastje goudbruin in een voorverwarmde oven op 200 °C.
- Leg de bolletjes geitenkaas op de toastjes en zet deze nog even terug in de oven.
- Leg op 8 amuselepels blaadjes veldsla, leg de toastjes met geitenkaas erop en garneer eventueel met wat geschaafde truffel.
Kan ik de geitenkaas gewoon koud in de kom doen om hem glad te roeren?
Ja dat kan met geitenkaas op kamertemperatuur.
je kunt het ook van monserrela maken moet je qwat meer smaak toevoegen.
Ik lus geen geitenkaas,kan het ook met andere kaas gemaakt worden?Zo ja,welke?
Zalig – echt een aanrader
Misschien een rare vraag, maar moet je de geitenkaas warm maken
om hem glad te kunnen roeren?
Jongens, dit is zo eenvoudig en zoooo lekker!
Thanks!
ga het met kerstdag eens maken, ziet er lekker uit
Ik vind dit recept echt super, heel simpel en toch heel feestelijk! Chapeau!